RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gamst freder seg selv

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Morten Gamst Pedersen mener han fortsatt bør være med på landslaget.

PODGORICA (Nettavisen): Dagen etter Norges andre strake misære på bortebane, handlet det meste om tre mann under pressekonferansen på flyplassen i Podgorica. Det handler om Åge Hareides forklaringer, Martin Andresens skade og Morten Gamst Pedersen – som heller ikke mot Montenegro klarte å ta ut det alle vet han er god for. På Nettavisens spillerbørs ble han avspist med ett poeng.

- Det ble totalslakt hjemme, Morten ...

- Men vi tapte ingen poeng mot Montenegro, sier Gamsten kjapt til Nettavisen.

- Møter et bra lag
- Det er klart – det var ikke den beste prestasjonen vi har gjort. Men vi møtte et bra lag også. Det må vi ikke glemme. Nå handler det om å jobbe videre, og om å lære av dette, legger han til.

- Det ble ener til deg på børsene ...

- Ja, jeg så du var en av dem som ga meg det, men det er din vurdering. Jeg kan ikke henge meg opp i det du føler. Jeg må tenke på meg selv, og se fremover. Jeg må jobbe hardt for å bli best mulig, og de to kampene som har vært nå har ikke vært optimale. Men man må tåle det også.

- Du har fått mye kritikk de siste 18 månedene. Føler du at du er blitt lett å ta?

- Jeg får spørre deg. Er det lett å ta meg? Uansett kan ikke jeg styre hva dere skriver. Jeg må bare å prøve å gjøre jobben min, og av og til går det ikke som man vil. Mot Montenegro var det kanskje ikke optimalt, og jeg skulle gjerne vært utpå der og spilt 2. omgang. Slik gikk det ikke. Da får man bare ta det som det er, og heller prøve å komme styrket ut av dette.

To forskjellige lag
- Men er du bekymret over at du ikke klarer å gjenta Blackburn-formen for Norge?

- Det er to forskjellige lag, og jeg må jobbe hardt for å få frem de kvalitetene jeg har som spiller.

- For to år siden skrev Nettavisen saken «Verdens blideste fotballspiller». Du virker ikke like glad nå?

- Jeg, jo. Jeg smiler hele tiden, jeg. 364 dager i året, og du skal være uheldig om du møter meg den ene dagen jeg er sur. Nå handler det vel mer om at jeg er litt trøtt, men jeg er ikke i dårlig humør om dagen. Jeg trives med det jeg gjør, og jeg tåler å bli byttet ut mot Montenegro. Tåler man ikke det som fotballspiller får man heller drive med noe annet.

- Bør du være med i neste kamp mot Montenegro?

- Ja, jeg føler det. Jeg skal gjøre meg fortjent til det. Jeg skal gjøre det jeg kan fremover for å bevise at jeg skal være med. Jeg vet at jeg er en god spiller, og selv om det ikke er jeg som tar ut laget så er jeg klar.

Tror på mer landslagsspill
- Spent før uttaket?

- Så langt har jeg faktisk ikke tenkt. Blackburn har en viktig kamp mot Reading til helga. Lenger har jeg ikke tenkt.

- Tror du at du kommer med?

- Jeg håper virkelig det. Det gjør jeg alltid.

Åge Hareide er den som sitter med svarene, og så langt har han alltid vært urokkelig i sin tillit til Gamsten. Mot Montenegro hadde han heller ikke med et eneste godt alternativ til venstrekanten i troppen.

- Ingen har klippekort
Nå er han ikke like klar på at Gamsten er med neste gang. I alle fall ikke i startelleveren. På spørsmålet om Gamsten henger i en tynn tråd, er svaret som følger:

- Det er ingen som har klippekort på landslaget. Man må spille bra for å være på landslaget. De norske spillerne er utenfor sesong, og Premier League-proffene må skjerpe seg i forhold til den biten der. Men jeg har ikke sagt at Morten henger i en tynn tråd. Jeg har sagt at alle som ikke presterer – henger i en tynn tråd. Det er mer presist, sier Hareide til Nettavisen.

Det betyr trolig at Gamst Pedersen må avslutte sesongen godt i England hvis han skal være et like selvklart valg når troppen mot Uruguay tas ut midt i mai.

Klikk her for flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send START SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere