RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Reuters

Gamst gir penger til sykepleiere

Sist oppdatert:
Morten Gamst Pedersen gir en dagslønn til kampanjen «Mayday for nurses».

Opptil tre fjerdedeler av nyutdannete engelske sykepleiere får ikke arbeid, skoleplassene er redusert med ti prosent så langt i år og i løpet av de neste fire årene vil Storbritannia mangle 14.000 sykepleiere, skriver Ny Tid.

Bidrar med én dagslønn
Nå gir Blackburn-proffen Morten Gamst Pedersen pengehjelp til sykepleiere. Han har sluttet seg til Ny Tid-spaltist Noreena Hertzs kampanje, hvor fotballspillere bidrar med en dagslønn til sykepleiere i England.

- Morten Gamst Pedersen fortalte meg at sykepleierne ikke ville kunne kommet i en slik forferdelig situasjon i Norge, og han følte et ansvar for å støtte kampanjen, sier Hertz.

Hertz har i tillegg til Gamst Pedersen fått med seg spillerne på fem av lagene i Premiere League. Sir Alex Ferguson, manager for Manchester United, bidrar også med en dagslønn til sykepleierne.

- Giggs gir penger
- Jeg er spesielt fornøyd med at det er så mange at av de mest profilerte spillerne har vært med helt fra begynnelsen. Mange har gjort mye mer enn bare å bidra med pengene. Ryan Giggs, som spiller for Manchester United, stilte opp for fotokampanjen vår. Hver spiller som bidrar endrer livssituasjonen til minst tolv sykepleiere, sier Hertz.

Totalt støttes nå kampanjen av 23.000 personer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere