Gamst-jubel i hatkampen

Foto: AP/Scanpix

Nordmannen vartet opp med målgivende mot Burnley.

18.10.09 16:56

BLACKBURN - BURNLEY 3-2:

- Det er en kamp ingen vil tape, og alle prater om. Lokalderbyene, det er mye prestisje i dem her borte, og det første alle prater om når jeg møter dem er denne kampen, sa Morten Gamst Pedersen til Nettavisen før møtet med erkefienden Burnley.

Oppgjøret mellom de to rivalene - som ligger et kvarters kjøretur fra hverandre - er nemlig et av Englands mange store derbymatcher, og spesielt for fansen betyr disse kampene uhyre mye. Ekstra stor stas var det derfor da lagene søndag møttes for første gang på toppnivå siden 1965. Underholdning ble det også i kampen på Ewood Park.

Sjokkerte Blackburn
For allerede etter 5 minutters spill skulle den første ballen ligge i nettet. Robbie Blake fikk ballen ute på venstresiden, og trakk innover i banen, før han banket til fra omtrent 20 meters hold. Ballen føk forbi en sjanseløs Paul Robinson og opp i hjørnet. En svært vakker scoring.

Blackburn tok imidlertid sjokkåpningen med fatning, og i det 9. minutt sørget David Dunn for balanse i regnskapet.

Den rutinerte midtbanespilleren mottok ballen fra innleide Franco Di Santo, før han bredsidet den i nota bak Burnley-keeper Brian Jensen. Vi var like langt.

Snudde kampen
Og hjemmelaget var ikke ferdige ennå. Etter 21 minutter var denne Di Santo nok en gang aktiv på topp. Den storvokste argentineren tok godt vare på ballen etter mye klabb og babb inne i feltet, og dermed hadde Blackburn snudd kampen på et kvarter.

Morten Gamst Pedersen hadde ikke vært så usynlig i første omgang, men rett før pause fikk han vist seg litt fram. Nordmannen fant Pascal Chimbonda med en lang ball fra høyre mot venstre, og deretter gjorde den franske backen resten av jobben.

Chimbonda kom seg frekt fri fra oppasseren, før han på utypisk vis satte ballen på lekkert vis i det lengste hjørnet til ellevill jubel fra både medspillere og publikum.

Klatret på tabellen
I andre omgang roet det hele seg noen hakk, men på overtid klarte Burnley å skape ny spenning ved Chris Eagles. Det skulle imildertid ikke holde til poeng.

Dette betyr at Blackburn dermed sikret seg tre viktige poeng, og klatret med det opp på en 12.-plass på tabellen. Gamstens klubb står med 10 poeng fra 8 kamper.

Burnley ligger imidlertid fortsatt foran erkerivalen på tabellen, til tross for tapet. Den nyopprykkede klubben har to poeng mer, og ligger med det som nummer ti.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.