*Nettavisen* Sport.

Gamst klar for Rosenborg

TIL ROSENBORG: Morten Gamst Pedersen har skrevet under kontrakt med Rosenborg.

TIL ROSENBORG: Morten Gamst Pedersen har skrevet under kontrakt med Rosenborg. Foto: David W Cerny (Reuters)

- Jeg har lyst til å vinne noe.

08.03.14 14:47

Morten Gamst Pedersen (32) er ferdig i tyrkisk fotball. Lørdag ble han presentert som Rosenborg-spiller med en kontrakt ut 2016-sesongen.

Vadsøværingen har spilt i utlandet siden han forlot Tromsø til fordel for Blackburn i 2004. Den siste tiden har han slitt med å få spilletid i tyrkiske Karabükspor.

- Lyst på spilletid
– Jeg har lyst til å vinne noe og jeg har lyst til å være en del av en stor klubb. I tillegg har jeg lyst på spilletid, som jeg ikke har fått så mye av i det siste. Nå ser jeg fremover og gleder meg til å spille for Rosenborg, sa Pedersen til klubbens nettsider.

Tilfører rutine
32-åringen har vært ønsket av flere klubber, men forteller at RBK har vært hans førstevalg hele tiden. Sportslig leder, Erik Hoftun, var også utelukkende fornøyd da Pedersen ble presentert på Brakka lørdag.

– Vi har et forholdsvis ungt lag, og da er det verdifullt å få inn en med erfaring fra det nivået han har vært på. Vi føler den spillertypen passer godt inn i RBK nå, sa Hoftun.

I tillegg til å spille i både engelsk og tyrkisk toppfotball har Pedersen 79 landskamper og 17 scoringer for det norske landslaget. Nylig ordnet han 2-2 borte mot Tsjekkia. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.