RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gamst-mål fra julenissen

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Pussig statistikk gjør at Morten Gamst Pedersen krever at jula må flyttes.

- Kanskje jeg må begynne å kjøle ned foten, eller bør vi flytte jula i stedet?

Morten Gamst Pedersen er involvert i de fleste scoringene som Blackburn skaper. Hele 59 prosent av Ewood Park-gjengens mål i foregående sesong kom etter dødballer, og ettersom det norske alibiet hos Premier League-laget er «fus i alt», det være seg cornere, frispark eller innkast, så er det særs vanlig for Gamsten å være nest sist eller tredjesist på lærkula før den settes i mål.

Målformen er innpakket
Men – sist er han sjelden, i alle fall ikke før julepakkene er åpnet.

Faktum er at vadsøværingen ikke har klart å finne nettmaskene i en Premier League-kamp en eneste gang før jul i de fire siste sesongene:

I år står 29-åringen med null nettkjenninger, selv om han var særdeles nært i årets andre serierunde. Kun et tigersprang fra Birmingham-keeper Ben Foster reddet nordmannens ellevemeter. Siden har det ikke mangler på gode forsøk, men verken dyktigheten eller hellet har vært til stede.

- Jeg var utrolige nære ved et par anledninger mot Chelsea i helga, blant annet traff jeg godt på en volley, men John Terry fikk stoppet den med et tigersprang.

«Same as every year...»
Dermed kan det være duket for et mindre hyggelig flashback for Englands-proffen. I fjor kom den første scoringen først i romjula, i 08/09 måtte Gamsten vente helt til sesongens nest siste hjemmekamp før han fant nettmaskene. Nesten like lang tid tok det i 07/08, da landslagsspilleren måtte vente til februar før han scoret i nedsablingen av Bolton.

- Jeg vet ikke helt hva det skyldes, men vi kan gjerne begynne med tidligere jul for min del. Det er jo så mye juledill i forkant, at det egentlig hadde vært en ganske god idé, humrer Rovers-stjernen.

Gamstens manglende uttellinger er bare en av mange årsaker til at Blackburn ligger der de gjør. Etter ti serierunder befinner den tidligere Premier League-vinneren seg noe overraskende under streken, og det er ikke noe man er fornøyd med i Lancashire.

- Jeg synes vi spiller bra, men vi scorer for lite mål, sier Gamsten til Nettavisen.

- Wigan MÅ slås
Faktisk er det bare West Ham og Wigan som har færre nettkjenninger enn Blackburns ni, og pussig nok er det sistnevnte som er søndagens motstander.

- Det er en kamp vi må vinne. Wigan er et uberegnelig lag, tidvis spiller de veldig god fotball, mens de samtidig har gått på noen leie smeller.

- Forhåpentligvis kan vi begynne å plukke poeng nå, Wigan er et lag vi med våre ambisjoner skal slå med litt tur er vi oppe på en tolvteplass, og det gjør det litt enklere for oss.

Til Blackburns forsvar skal det sies at de har hatt en tøff start på sesongen, og har allerede hatt både Chelsea, Manchester City, Liverpool og Arsenal som motstandere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere