RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Gamst med United-harselas

Sist oppdatert:
- Hva tror du hadde skjedd hvis Rooney eller Ronaldo hadde gått ned på den måten, spør en særs skuffet Morten Gamst Pedersen.

MAN UTD – BLACKBURN 2-1:

Morten Gamst Pedersen fikk kjeft av Sir Alex Ferguson for sitt fall innenfor United sekstenmeter midtveis i andreomgangen, men full støtte av sin egen sjef, Sam Allardyce.

- Stedet er fryktinngytende, og man får nesten aldri for slike situasjoner her, tordnet Allardyce på Setanta Sports etter kampen.

Morten Gamst Pedersen er helt enig.

- Hva tror du hadde skjedd hvis Ronaldo eller Rooney hadde gått ned der, spør Rovers-spilleren lett retorisk, og levner ingen tvil om hva han mener svaret er.

Gamst-støtte fra ekspertene
Og selv om debatten allerede raser på nettet, fikk den norske landslagsspilleren full støtte fra ekspertpanelet til Setanta Sports, Tim Sherwood og Steve McManaman.

- Gamst faller lett, men det er straffespark, mener duoen.

- Rafael bruker begge armene for å stoppe meg. Straffe er straffe, uansett om du faller lett, poengterer Gamst overfor Nettavisen.

Gamst ba dommeren om kort
Like i forveien hadde dommer Howard Webb gitt Ronaldo gult kort da han forsøkte å spille til seg et frispark rett utenfor Blackburns sekstenmeter. Selv kan ikke vadsøværingen forstå at han veken fikk kort eller straffespark.

- Jeg løp bort til dommeren rett etter episoden for å prate med ham. Jeg sa til ham at han måtte gi meg gult kort når han ikke ga meg straffespark, men da løp han bare av gårde, sier midtbanespilleren oppgitt.

Mener Ronaldo skulle hatt rødt
«Oppgitthet» var også en mild formulering på stemningen i Rovers-garderoben etter kampen.

- Det er en del nøkkelsituasjoner som går imot oss i dag. Ikke bare straffesparket mitt, men også med Ronaldo som skulle hatt gult kort da han sparket til Dunn tidligere i kampen.

- Sånn sett skulle han vært utvist før han fikk det frisparket han satte i mål, konstaterer Gamsten tørt.

Spillmessig opptur
Men selv med dagens nedtur, og i en posisjon nå to poeng bak sikker plass i Premier League, var det visse ting å ta med seg videre for et utsatt Blackburn-lag.

- Sam (Allardyce) ga oss mye kred etter kampen. Det er ikke mange lag som hadde turt å gå ut her og forsøke å angripe United, de fleste legger seg jo bakpå og forsøker å begrense tapet, men vi klarte jo å true dem og var meget gode i slutten av førsteomgangen og utover andreomgangen.

- Det blir knalltøft fremover, men da er det i alle fall all right med noen sånne opplevelser, avslutter den norske landslagsspilleren.

Sir Alex: - Gamsten filmet
Ikke overraskende var det også en viss skotte som hadde et og annet å si om straffesituasjonen.

- Pedersen-gutten filmet, konstaterte United-manager Sir Alex Ferguson.

- Det er ikke tvil om det. Utrolig nok fikk Cristiano Ronaldo gult kort for en lignende situasjon, raste den rutinerte manageren etter kampen ifølge sportinglife.com.

Han mente at dommerne må være mer konsekvente i slike situasjoner.

- Begge situasjonene er like. Enten så må det dømmes straffe, eller gult kort.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere