RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Gamst stemte på 35-åring

Sist oppdatert:
Nemanja Vidic og Steven Gerrard fikk ikke Morten Gamst Pedersens stemme i kampen om å bli årets spiller i Premier League.

SUN CITY (Nettavisen): Manchester Uniteds Nemanja Vidic er den store favoritten til å bli årets spiller i Premier League. Bak ham følger Liverpools Steven Gerrard som en stor utfordrer, men Morten Gamst Pedersen har uansett valgt helt annerledes.

Blackburns norske kantspiller stemte nemlig på 35 år gamle Ryan Giggs da de engelske spillerne skulle stemme på årets spiller i Premier League.

- Alltid vært god
- Ja, jeg stemte på Giggs, innrømmer Gamsten overfor Nettavisen.

- Jeg synes han har vært veldig god i år. Han har også vært med i gamet lenge. Jeg har alltid syntes at han har vært god, og selv om han har vært småskadet har han alltid kommet tilbake på høyt - eller høyere - nivå igjen. Han scorer viktige mål for Manchester United, og jeg synes han fortjener det, sier Gamsten.

- Han er også en fin person. Jeg satt faktisk ved siden av ham på flyet til Norge en gang i fjor, og han er veldig hyggelig, fortsetter han.

- Aldri blitt årets spiller
Og Gamsten har mye rett i det han sier. Med seiersmålet mot West Ham i februar opprettholdt Giggs sin enestående statistikk. Han er nemlig den eneste spilleren som har scoret i Premier League i hver eneste sesong siden ligaen ble etablert i 1992.

- Han leverer hvert eneste år. Sånn står det respekt av. Nemanja Vidic har vært god, men jeg føler også at Giggs har levert det ekstra som trengs for en sånn pris, sier Gamsten.

To stemmer på Vidic
Brede Hangeland og John Carew sier begge til Nettavisen at de stemte på Manchester Uniteds Nemanja Vidic i kåringen.

- Normalt er det jo en spiss som vinner slike kåringer, men jeg synes Vidic fortjener den i år, sier Hangeland.

Vinneren av spillernes årets spiller blir klar senere i sesongen.

Enig med Gamsten
Fotballekspert Alan Hansen derimot er enig med Gamsten. I februar var han i alle fall klar på at Giggs burde vinne.

- Jeg synes det var vanskelig å holde nivået etter 14 sesonger i Liverpool. Det er vanskelig å bevare sulten og viljen til å vinne år etter år etter år. Ryan Giggs har nå vunnet Premier League ti ganger, Mesterligaen to ganger og FA-cupen fire ganger. I fjor slettet han så Bobby Charltons rekord i antall kamper for Manchester United. Likevel har han fortsatt viljen til å gi alt for å vinne flere trofeer, sa Hansen tidligere i år.

- Dette er han 19. sesong i Manchester Uniteds A-lagstropp og han er 35 år gammel. Man må forstå hvor vanskelig det er å holde seg på topp så lenge. Når man passerer 30 så øker også presset voldsomt. Etter en dårlig kamp vil det alltid være noen som mener at du er for gammel. Akkurat nå mener jeg at Giggs fortjener tittelen årets spiller, sa Hansen 18. februar.

PS. Utrolig nok har Ryan Giggs aldri i løpet av sin unike karriere blitt kåret til årets spiller i Premier League.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere