RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gamst tapte generalprøven

(Simon Bellis / AP)
Sist oppdatert:
Arsenal ble hakket for sterke for Blackburn på Ewood Park lørdag, da lagene som møtes i FA-cupens semifinale i april målte krefter.

BLACKBURN - ARSENAL 0-1:

Kampen minutt for minutt her

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn, men klubben fra Nordvest-England maktet ikke å score på hjemmebane.

Blackburn er det laget som har scoret minst mål i Premier League denne sesongen, noe kampen også bar preg av.

Kampens eneste mål kom etter et øyeblikks magi fra Arsenal like før pause. Ashley Cole, som for anledningen var flyttet opp som venstreving, lurte Blackburn-midtbanen med en kroppsfinte og spilte en stikkpasning til Robin van Persie mellom midtstopperne. Van Persie viste frem hva han har lært av Dennis Bergkamp på Arsenal-treningene. Han vendte i mottaket, fintet keeper Brad Friedel og satte ballen i det åpne målet.

Blackburn hadde ballen mest i den første omgangen, men skapte fint lite fremover. Arsenal kom sterkt etter pause og var nær ved å øke ledelsen ved flere anledninger. van Persie var nærmest med et skudd i tverrliggeren.

Med seieren lørdag formiddag, gikk Arsenal forbi United på tabellen, i det minste frem til United tar imot Fulham klokken 16.00.

Avtroppende regjerende mestrene Arsenal, har gitt opp kampen om gullet i Premier League, men manager Arsène Wenger har lovet Manchester United kamp om andreplassen, som i tillegg til prestisje gir direkte kvalifisering til Champions League.

Cupfokus
Begge lagene har nok mest fokus på cupen, og lørdagens kamp var preget av to forsiktige lag. semifinalen spilles på Millennium Stadium i Cardiff, lørdag 16. april.

Blackburn har opparbeidet en luke på åtte poeng ned til nedrykksstreken, men føler seg nok ikke helt trygge.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere