*Nettavisen* Sport.

Gamsten fikk kjeft

Foto: Afp/Scanpix

Bommet på straffe da Blackburn rotet bort poengene.

21.08.10 21:35

BIRMINGHAM-BLACKBURN 2-1:

Blackburn fikk en fin start på årets Premier League-sesong da de slo Everton i seriepremieren forrige helg, og mot Birmingham hadde alle muligheter til å fortsette trenden.

Medlem av uønsket klubb
Først fikk Morten Gamst Pedersen sjansen fra ellevemeteren etter at Christopher Samba hadde blitt revet over ende i Birminghams sekstenmeter. Vadsøværingen traff godt og hardt, men Ben Foster viste at det ikke var tilfeldig at han i sin tid fikk sjansen for det engelske landslaget, og gjorde en mesterlig blokk.

- Nå har jeg blitt med i den klubben jeg ikke ønsket å være en del av: spillere som har bommet på straffer i Premier League, skriver Gamsten på sin blogg, og utdyper.

- Jeg traff bra, men det var en helvetes redning. Heldigvis er det ikke ofte jeg bommer på straffespark, sier Gamsten til Nettavisen.

Det var mager trøst at flankespilleren slo en utsøkt corner bare minutter etterpå, som Steven N'Zonzis stanget i mål. Birmingham skulle nemlig være dødelig effektive etter pausen, og Craig Gardner utnyttet iskaldt de to gangene Blackburn-forsvaret sov på jobben.

To feil, to baklengs
Først da han bredsidet inn Jamie McFaddens innlegg etter at Rovers-forsvaret hadde fullstendig feiltimet sin utrykning, deretter da samme mann dunket til upresset fra langt hold – mens Paul Robinson viste hvorfor han aldri ble noe fast førstevalg for England.

To store feil av Blackburn, noe som fikk Sam Allardyce kokte etter kampen.

- Vi fikk skikkelig kjeft, sier landslagsspilleren til Nettavisen.

- Ikke meg personlig for at jeg hadde bommet på straffen, men vi som lag for at vi rotet bort poengene, og ga fra oss muligheten til å sikre oss full pott etter to kamper.

For det mener nemlig Rovers-spilleren at de burde hatt.

- Vi var gode mot Everton, og kontrollerte hele førsteomgangen i dag. De skapte nesten ingen sjanser, derfor er det skikkelig unødvendig å gi dem mål på den måten der.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.