RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gamsten klar for ny klubb

Foto: Privat
Sist oppdatert:
Nordmannen tar to år i Tyrkia.

Det har lenge vært kjent at Morten Gamst Pedersen kom til å forlate Blackburn denne sommeren, og nå er klubbskiftet et faktum.

Spillerens agent, Tore Pedersen, bekrefter på nettsamfunnet Twitter at nordmannen har skrevet under for tyrkiske Kardemir Karabükspor.

Han bekrefter at spilleren har skrevet under på en toårskontrakt med klubben.

Ryktene om at kantspilleren var på vei til nettopp denne klubben har versert en stund, og det kommer derfor ikke som noen overraskelse at Gamsten nå har signert.

Den norske veteranen ble tidligere i sommer koblet med en overgang til dansk fotball, men det materialiserte aldri til noen overgang.

349 kamper
31-åringen har spilt for engelske Blackburn siden 2004, men har den siste tiden vært ute i kulden på Ewood Park og slitt med å få spilletid.

Dette har blant annet medført at kantspilleren har mistet sin plass på landslaget. Gamst Pedersen står bokført med 74 landskamper og 16 mål for Norge.

Blackburn betalte i sin tid 2,5 millioner pund for å hente Gamsten til England og han fikk med seg totalt 349 kamper for klubben og scoret 47 mål.

Før han dro til balløya spilte 31-åringen for Tromsø i den norske Tippeligaen. Der ble det 121 kamper og 51 mål før turen gikk til utlandet.

Gamst Pedersen hard e siste årene vært blant Blackburns best betalte spillere, og klubben har valgt å slippe nordmannen, for å kutte lønnsutgiftene.

Rykket opp
Kardemir Karabükspor spiller i den tyrkiske toppdivisjonen, etter at laget rykket opp dit i 2010.

I tillegg til en rekke tyrkiske spillere har klubben også folk som Sébastien Puygrenier, som tidligere spilte i Bolton, og Lomana Lua Lua, med en fortid i Newcastle, i troppen.

Laget havnet på 15.-plass i ligaen sist sesong og unngikk med akkurat nedrykk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere