Går av etter Juve-skandale

Foto: (foto: scanpix)

Presidenten i det italienske fotballforbundet gikk av mandag kveld.

09.05.06 09:54

Den siste uka har den ene avsløringen om korrupsjon og bestikkelser avløst hverandre i Serie A. I sentrum har Juventus' klubbdirektør Luciano Moggi stått. Han skal blant annet ha bedt dommersjef Pierluigi Pairetto sette opp spesifikke dommere til Juventus' kamper. Samtalen finnes på et lydbånd.

Ikke funksjonsdyktig
Moggis stemme er også på et lydbånd der han ber Zlatan Ibrahimovic «gjøre seg umulig», slik at Juventus kan få kjøpt ham billigere fra Ajax.

Mandag kveld bestemte presidenten i det italienske fotballforbundet, Franco Carraro, seg for å gå av. Om det var en direkte konsekvens av avsløringene rundt Moggi, er uklart, men det spekuleres i hvert fall om det.

- Forbundets funksjon de nærmeste månedene er så viktig at det fortjener en president som er helt funksjonsdyktig, forklarte Carraro, ifølge Aftonbladet.

Flere italienske medier opplyser nå at Juventus’ tålmodighet med Moggis kontroversielle arbeidsmetoder er i ferd med å ta slutt. Det meste tyder på at Moggi og visedirektør Antonio Giraudo må forlate klubben etter sesongslutt. Av den mektige Juventus-trioen ser det ut til at det kun er visepresident Roberto Bettega som sitter trygt.

- Vi er ikke uberørt av de siste dagenes hendelser. Men det finnes en tid og et sted for den diskusjonen, og det er ikke nå, sier FIAT-arvingen John Elkann til Channel4.

Zlatan blir
Som erstattere nevnes personer som Franco Baldini, Andrea Agnellis og Michel Platini.

Men Zlatan blir i klubben:

- Den eneste sjansen for at han forlater Juventus, er om klubben bestemmer seg for å selge ham, sier svenskens agent, Mino Raiola, til Aftonbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag