*Nettavisen* Sport.

Går fra førstedivisjon til Champions League

TIL MAKEDONIA: Chuma Anene ble fristilt fra kontrakten med Ull/Kisa i slutten av juni. Nå signerer han for Rabotnicki Skopje. Her er han i aksjon for Vålerenga mot Barcelona og Alexis Sanchez i fjor sommer. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Holmlia-gutt prøver seg på eksotisk utenlandsopphold.

Oslo-gutten Chuma Anene ble enig med Ull/Kisa om å terminere kontrakten i slutten av juni. Nå har 21-åringen skrevet under for makedonske FK Rabotnicki.

Det ble med to mål i førstedivisjon denne våren, men på prøvespill i Rabotnicki har Anene imponert og scoret også i treningskampen mot kroatiske Hajduk Split nylig.

Klikk på bildet for å forstørre.

NYTT EVENTYR: Chuma Anene prøver seg i makedonsk fotball.

Unggutten, som tidligere har spilt for blant andre Vålerenga og Stabæk, gleder seg til å starte sitt nye eventyr i Makedonia.

- Jeg valgte Rabotnicki fordi jeg ville prøve noe nytt og på grunn av planene de har for meg, sier Anene til Nettavisen.

21-åringen forteller også at agenten hans, Shkumbin Kormenti Dino, som også tok Fegor Ogude fra Vålerenga til Amkar Perm i vinter, har spilt en stor rolle i valget han nå har tatt.

- Dino fortalte meg at jeg her har muligheten til å gå til større klubber. Rabotnicki solgte i år tre spillere til Udinese, Rennes, og Young Boys. Klubben har et veldig godt støtteapparat og ledelse. Jeg føler dette er et steg i riktig retning for meg, sier Anene, som også håper å spille seg inn på det norske U21-landslaget i høst.

Rabotnicki vant både serie og cup i Makedonia forrige sesong og skal dermed ut i Champions League-kvalifisering. Der venter Helsinki i andre kvalifiseringsrunde, som spilles 15.- og 22. juli.

- Muligheten til å få spille i Europa var en av grunnene til at jeg kom hit, men også det faktum at de har en fin filosofi og er flinke med unge spillere. Her får jeg muligheten til å utvikle meg i riktig retning, sier Anene.

Han mener allerede å ha sett klare klare forskjeller mellom makedonsk og norsk fotball.

- Man må være mye raskere i hodet og spille raskere. Tempoet er litt høyere, men det går bra for meg så langt og forhåpentligvis fortsetter det slik.

Oslo-gutten har knyttet seg til den makedonske klubben fram til sommeren 2016.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.