*Nettavisen* Sport.

Gashi overtalte Drillo

Foto: Heiko Junge / Scanpix

- Jeg hadde lyst til å bidra litt ekstra, sier midtbanemannen.

Ardian Gashi har det både i hodet og føttene. Han overtalte Egil «Drillo» Olsen til å bruke ham i ankerrollen mot Sør-Afrika.

- Det var Ardian som selv mente at han er best i den rollen, bedre enn som indreløper. Jeg diskuterte litt med ham, og så prøvde jeg ham litt på trening dagen før kampen. Det fungerte brukbart, sier Drillo til NTB.

Dermed ble det Gashi sentralt på midtbanen på Cape Town Stadium, selv om Drillo på første formasjonsøkt hadde drillet Ruben Yttergård Jenssen, Magnus Lekven og Mohammed Fellah, men ikke Gashi, i den rollen.

- Jeg så at de eksperimenterte med litt forskjellige spillere der, og da syntes jeg det var greit å si fra at jeg har litt erfaring med å spille der. Jeg hadde lyst til å bidra litt ekstra, og jeg er fornøyd med prestasjonen, sier Gashi om sin første landskamp fra start på nesten åtte år.

Han fikk et par minutter på Kypros i oktober etter å ha vært borte fra landslaget i sju år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Tilfreds
Drillo var ikke veldig vanskelig å overtale, for han hadde ingen opplagt kandidat som midtbanestyrmann.

- Yttergård er definitivt bedre som indreløper, Lekven er litt hipp som happ, og Fellah kan også brukes i begge roller. Som indreløper holder han ikke 90 minutter, så han fikk 45 i går, sier sjefen, som er tilfreds med Helsingborg-spillerens prestasjon.

- Ardian hadde halvannen stygg miss, men han gjorde mye bra. Han er klok defensivt og ordnet opp i et par kritiske situasjoner. Han klarte også å tilpasse seg stilen, og det er bra, for han har ikke den i hodet.

Onsdag var det restitusjonstrening delvis i treningsrom på hotellet, delvis på sandbanen på den gamle fangeøya Robben Island. Spillerne så blant annet cellen til Nelson Mandela, som var fengslet på øya i 18 år.

- Det er veldig godt for oss for en gangs skyld å få oppleve litt av historien til landet vi er i, i stedet for bare å sitte på hotellrommet hele tiden, sier Gashi, som også satte pris på besøket i Gugulethu township tidligere under oppholdet.

- Det er fint at Kjetil Siem har ordnet dette opplegget for oss. Det er lærerikt og bra.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Duger
En god opplevelse ble også landskampen mot Sør-Afrika.

- Det var fint for oss som er tatt ut å kunne vise at vi duger, selv om vi ikke har begynt opptreningen til sesongen ordentlig. Litt hell hadde vi, men det skal gode lag ha, sier Gashi.

- Når man tenker på hvor lite vi har jobbet sammen, og at vi møtte et lag som om ti dager starter afrikamesterskapet, så var det en stor prestasjon å vinne.

Og han synes slett ikke det var rart at han greide å tilpasse seg Drillo-stilen etter så kort tid under sjefens veiledning.

- Smarte spillere har en tendens til å greie det, gliser han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.