*Nettavisen* Sport.

Gashi spiller for VM-plass

Ardian Gashi i aksjon for Norges U21-landslag mot Bosnia på Ullevaal. Foto: Morten Holm/Scanpix

To måneder før neste VM-kvalkamp er Åge Hareides lag nesten helt talt klart. Men Ardian Gashi har mye å spille for i dag.

28.01.05 14:48

TV 2 Nettavisen sender Jordan - Norge direkte på web-tv fra klokken 16.00 fredag. Du kan også følge kampen direkte på våre live-sider.

Norge møter Moldova i VM-kvaliken 30. mars. I den kampen kommer Hareide til å satse på utenlandsproffer og spillere med kamperfaring fra Royal League.

- Det sier seg sjøl at jeg ikke kan ha med spillere som starter sesongen 11 dager etter landslagets første VM-kamp, sier Hareide til Dagbladet, og sikter til sesongåpningen til Tippeligaen.

Han har nesten hele startelleveren klar:

Thomas Myhre står i mål, John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen tar seg av venstrekanten, mens Steffen Iversen ganske sikkert blir å finne i en hengende spiss-rolle bak enten John Carew eller Sigurd Rushfeldt.

- At André Bergdølmo nå spiller igjen for Dortmund gjør det også lettere på høyrebacken. Og på midtstopperplass peker jo Claus Lundekvam og Erik Hagen seg ut - de var meget gode i fjor høst. Men selvfølgelig skal jeg se begge to før vi reiser til Moldova.

- Det er den sentrale midtbanen som er usikkerhetsmomentet, sier Åge Hareide.

Magne Hoset starter sesongen med FC København 13. februar, i Royal League-møtet med Tromsø. Martin Andresen er skadet. Dermed er det en åpning for Ardian Gashi - eller Nürnbergs Tommy Svindal Larsen - sentralt i laget.

En kraftig motivasjon for Gashi foran fredagens kamp mot Jordan, med andre ord.

- Hareide har fortalt meg hva han mener jeg er blitt bedre på. Og jeg oppfatter det veldig positivt og som et signal på at jeg må fortsette i det sporet jeg har kjørt, sier Ardian Gashi til Dagbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.