Gashis gullhåp knust av erkerivalen

Foto: Getty Images

Helsingborg ute av gullkampen i Sverige.

HELSINGBORG - MALMÖ FF 0-3:

Helsingborgs gulldrøm i Allsvenskan levde helt til Malmö avgjorde onsdagens skånederby med knusende 3-0 på bortebane.

Dermed må Ardian Gashi, Erlend Hanstveit og hjemmesupporterne blant 16.300 tilskuere på fullsatte Olympia innse at det ikke blir seriegull i høst.

Helsingborg er seks poeng bak Malmö med fem kamper igjen å spille.

Slik Malmö framstår for tiden, er den luken for stor. Gullkampen er blitt en duell, og Kjetil Wæhlers klubb IFK Göteborg må slå Gefle torsdag for å henge på serielederen.

Erik Friberg ble helt for Malmö onsdag. Han fikk spille fordi Markus Halsti var utestengt for gule kort, og han storspilte. Han matchet Gashi i duellene på midtbanen, hjalp til i forsvar og scoret kampens første mål i det 33. minutt. Friberg var framme på returen etter at Guillermo Molins avsluttet etter et hjørnespark.

- Vi trengte å score først for å slippe å jage. Vi var stresset, spilte uten selvtillit og ga fra oss ballen for lett, sa Helsingborg-trener Roar Hansen.

- Det svir ekstra i hjertet å tape et derby, uansett hvor man er i verden.

Molins misbrukte en stor sjanse til å punktere kampen tidlig i annen omgang. I stedet yppet Helsingborg seg og presset på for utligning.

Malmö fikk sine kontringssjanser, og midt i annen omgang lyktes Molins på innlegg fra Magnus Eriksson. Sistnevnte satte et mektig punktum med et langskudd som gikk inn via tverrliggeren.

Malmö er fire poeng foran IFK Göteborg, som har en kamp mindre spilt. Helsingborg er hektet av, sannsynligvis for godt.

Det ble en helt mørk aften for hjemmelaget. Christoffer Andersson pådro seg en skade i foten, mens Arnor Smarason og Peter Larsson pådro seg gule kort som setter dem utenfor neste kamp mot Elfsborg.

- Jeg får vel se om vi får i hop et lag, sa Hansen galgenhumoristisk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.