RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gauseth: - Ville vært orgasmisk

Mjøndalen-spiller Christian Gauseth mener norsk eliteserie er tjent med tette bunnstrider.
Mjøndalen-spiller Christian Gauseth mener norsk eliteserie er tjent med tette bunnstrider. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Mjøndalen-spiller Christian Gauseth mener norsk eliteserie er tjent med tette bunnstrider.

START - MJØNDALEN 1-1:

SØR ARENA (Nettavisen): - Disse bunnstridene er jo det mest interessante i norsk fotball. Det er helt fantastisk når det er så mye på spill. Klarer vi å holde oss ville det vært orgasmisk, sier Gauseth til Nettavisen.

De dårligste lagene i årets eliteserie er rekordsvake. Start har vunnet en av de siste tretten kampene. Mjøndalen har en triumf på de siste 19 oppgjørene. Tromsø spilte ti runder uten å vinne før seieren mot Viking sist helg. Mens tabelljumbo Sandefjord led ni nederlag på rad i første halvdel av sesongen. Med to-tre serierunder kan fortsatt alt skje, selv om vestfoldingene ser fortapt ut.

- Det er sikkert morsomt for de som ser på og er objektive, men det er helt forferdelig å være med på når kampene pågår, forteller Vegard Hansen, Mjøndalen-trener, til Nettavisen.

- Berg-og-dalbane
Sandefjord ligger sist med sine 16 poeng, Mjøndalen følger med 21 poeng, Start står på kvalik om fornyet eliteseriekontrakt med 22 poeng, mens Tromsø er trygge med 23 poeng. Start-trener Bård Borgersen vil ikke se for alvorlig på situasjonen.

- Det er artig å få være med på dette, men skulle jeg valgt ville jeg vært litt høyere opp på tabellen, innrømmer Borgersen til Nettavisen.

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, måtte gjøre mange kutt før sesongen. Det førte til at flere av klubbens beste spillere, som Ernest Asante, Zlatko Tripic og Bismark Acosta, forsvant før seriestart. Toppscorer Matthias Vilhjalmsson forsvant til Rosenborg i sommer. Dermed mener han at Start gjør en nær sagt perfekt sesong om klubben overlever.

- Vi må bare spenne oss fast og bli med på berg-og-dalbanen videre. Det er utrolig gøy for vi som liker denne galskapen. Berger vi plassen er det en vellykket sesong, sier Brandsdal til Nettavisen.

- Fantastisk mulighet
Borgersen, som tok over Start-laget før kampen mot Sarpsborg 13. september, mener at man får en bonus ved å ligge i bunnstriden.

- Vi får jo en fantastisk mulighet til å vise oss frem i kampene som kommer. Det er kjempespennende å være med på dette, mener den tidligere stopperkjempen.

Start har vært med på rotteracet i bunn av tabellen mange ganger de siste tiårene. Siden 1987 har klubben rykket ned fra toppdivisjonen hele seks ganger, mer enn noe annet lag i Norge.

- Det gjelder å bare tenke på oss selv. Vi kan ikke fokusere så mye på motstanderne våres i den situasjonen vi er i nå. Alle mann må opp et hakk, for vi har mer å gå på enn det vi har vist i det siste, sier Daniel Aase, fredagens helt i Kristiansand med sin lekre scoring.

Femti-femti sjanse
Hansen har sagt at laget kom til å rykke rett ned igjen siden Mjøndalen sjokkerte fotball-Norge med å slå Brann i kvaliken i fjor høst. Etter fredagens 1-1-kamp tror Buskerud-lagets trener at sjansen for eliteseriespill neste sesong har økt.

- Vi er nok litt bedre stelt nå. Slik jeg ser det er muligheten til å ikke rykke ned femti-femti, sier Hansen, som vurderer de to siste serierundene slik:

- Vi har en god mulighet hjemme mot Aalesund neste kamp. Det er utrolig jevnt, så det kan hende at det holder med bare et poeng i den kampen. Det blir et rotterace hele veien inn.

Mjøndalen har et budsjett som tåler et nedrykk uten store problemer, selv om det selvsagt er en nedtur. I spillernes kontrakter står det at lønnen deres synker ved et divisjonsskifte.

Alvorlig for Start
For sørlendingenes del er situasjonen annerledes. Et nedrykk for Start vil anslagsvis koste rundt 10-15 millioner i nye kutt.

- Vi tenker ikke så mye på konsekvenser av et nedrykk ennå, for vi tror at vi holder oss. Men det er klart at det vil være stor forskjell for oss om vi rykker ned eller ikke. Vi er lei av å ha større kostnader enn inntekter, forteller Brandsdal.

Trener Bård Borgersen nekter å tenke tanken på hva et nedrykk vil si for Starts fremtid.

- Det vil jeg ikke reflektere over, men det er klart at det er veldig viktig å berge plassen i år. Vi har muligheter, og det er nok for meg, sier Borgersen.

Gauseth lot seg ikke imponere av hva Start kom med mot Mjøndalen foran 8854 tilskuere. Han mener at Mjøndalen er et bedre lag.

- Jeg synes det er en liten fordel oss med tanke på å unngå nedrykksplassen. I første omgang synes jeg Start er forferdelige. Det er tynt som faen, sier Gauseth, som ikke har vunnet en bortekamp med sitt Mjøndalen denne sesongen.

Mjøndalen har Aalesund hjemme og Viking borte avslutningsvis. Start møter Stabæk ogMolde i de to siste kampene. Tromsø har Sarpsborg, Bodø/Glimt og Haugesund i vente. Odd, Strømsgodset og Sarpsborg er Sandefjord og Lars Bohinens siste oppgaver. Fasiten kommer 8. november rundt klokka 19.50.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere