Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gauseth orker ikke se skjebnekampen

NERVØS: Mjøndalens Christian Gauseth nekter å se eget lag i skjebnekampen mot Viking. Gauseth? Han er suspendert og drar til skogs for å unngå selvpining.
NERVØS: Mjøndalens Christian Gauseth nekter å se eget lag i skjebnekampen mot Viking. Gauseth? Han er suspendert og drar til skogs for å unngå selvpining. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg skal sette meg i skogen og vente.

Søndag avgjøres nedrykkskampen i Tippeligaen, og det er Start og Mjøndalen som kjemper for å unngå degradering.

Start ligger på kvalikplassen før søndagens kamper, ett poeng foran bruntrøyene fra Mjøndalen.

Og det er ikke enkle kamper de skal spille. Start møter et formsterkt Molde på Sør Arena, mens Mjøndalen skal prøve seg borte mot Viking i Stavanger.

Det er dermed duket for et episk drama i siste serierunde. Men det blir uten Christian Gauseth (31) i en av hovedrollene.

Mjøndalen-spilleren pådro seg nemlig sesongens femte gule kort i forrige kamp mot Aalesund og må stå over skjebnemøtet med Viking.

Drar til skogs

Men han skal heller ikke se kampen fra verken tribuneplass eller på TV.

Han orker rett og slett ikke utsette seg selv for belastningen.

- Jeg skal ikke se kampen. Jeg skal ut i skogen og vente der mens kampen spilles, sier Gauseth til Nettavisen.

Han hevder han er 100 prosent seriøs når han sier han skal ta beina fatt og finne seg et ensomt sted i marka søndag kveld.

- Ja. Jeg orker ikke sitte og pine meg selv. Jeg skal ta frem mobilen klokken 20.00, gå inn på live-sidene og se hvordan det har gått. Da får jeg ett øyeblikk der jeg enten blir euforisk eller dødens nedslått, men jeg skal ikke ha to timer med sammenhengene psykisk tortur, det er helt sikkert, sier han.

- Hvem blir med deg til skogs, samboer Tina Wulf?

- Tina skal vel til Drammen og dekke en kamp, så jeg blir nok alene. Det er vel derfor man drar til «skauen», flirer Gauseth.

FØLELSER I SVING: Christian Gauseth går skuffet forbi innbytterbenken etter kampen mellom Mjøndalen og Aalesund forrige runde.

Når Nettavisen ringer Mjøndalen-spiller Mads Hansen en time etter Gauseth-intervjuet, og spør hva han tenker om at lagkameraten ikke orker se kampen, begynner Hansen å humre.

- Han sitter faktisk i bilen med meg nå. Men jeg nekter å tro at han ikke skal se kampen, sier han til Nettavisen.

Han tar mobilen vekk fra øret, og Nettavisen hører han snur seg og spør Gauseth om han ikke kommer til å sjekke resultatet underveis.

«Jeg sjekker når kampen er ferdig klokka 20» insisterer Gauseth.

- Hvorfor skal du ikke se kampen, spør Hansen.

- Jeg blir så jævla nervøs, svarer Gauseth.

- Jeg skal ikke sitte og beskylde ham for løgn, vi får bare stole på det han sier, bedyrer Hansen når han igjen henvender seg til Nettavisen.

- Hva hadde du gjort i hans sko?

- Jeg hadde sett kampen, men jeg er ikke i hans sko. Jeg er ikke så dum at jeg pådrar meg unødvendige gule kort, spøker Hansen.

Fakta: Slik avgjøres nedrykksstriden

Klikk for å åpne faktaboksen

Mjøndalen har dårligere målforskjell, så det holder for Start å spille uavgjort mot Molde hvis Mjøndalen taper eller spiller uavgjort mot Viking.

Taper Mjøndalen, er de garantert spill i OBOS-ligaen neste sesong.

Med uavgjort er bruntrøyene avhengig av at Molde vinner med minimum tre mål mot Start. MIF har per dags dato scoret flere mål enn Start.

Hvis Mjøndalen vinner, beholder de plassen hvis Start spiller uavgjort eller taper for Molde.

- Taper Molde, drar jeg ikke hjem til jul

Gauseth har en dårlig vane når det gjelder å gå glipp av viktige oppgjør.

I fjor måtte han stå over den avgjørende kvalikkampen mot Brann. Da gikk det for øvrig veien.

- Jeg skulle gjerne spilt i helga, men har gjort det jeg kan i de 28 andre serierundene jeg har spilt, sier midtbanespilleren.

Men for at Mjøndalen i det hele tatt skal ha mulighet til å holde seg, er de avhengig av hjelp for Molde mot Start.

- Hvis Molde taper den kampen, drar jeg ikke hjem til jul. Da er det ingenting den byen har å tilby meg, sier moldenser Gauseth.

- Såpass?

- Hvis vi skulle slumpe til og ta poeng mot Viking, forventer jeg at Molde klarer å jekke seg ned etter å ha «cruiset» gjennom Europaligaen og ta poeng mot Start. Molde er et mye bedre lag enn dem, og de kommer ikke til å svikte oss i en slikt øyeblikk. Jeg tror Molde heller vil ha oss i Tippeligaen enn Start, sier han.

LES OGSÅ: Disse vinner Nettavisen-prisen 2015: - En stor ære

Hansen er i hvert fall sikker på én ting før søndagens drama. Mjøndalen kommer ikke til å feire hvis de kniper kvalikplassen foran Start. Den leksa lærte de nemlig da de så Brann-spillerne juble for kvalik forrige sesong.

- Nå har vi alt å vinne, det er ikke tvil om at Start er favoritt. Vi må få et resultat, det trenger ikke Start, sier Hansen.

Viking er ute av medaljekampen og har således ingenting å spille for. Men Hansen mener Mjøndalens tap mot Aalesund i forrige runde er et bevis på at det ikke har noe å si. Nå venter han et tøft møte i Stavanger.

- Vi har hengt med i stort sett alle kampene vi har spilt i år, så det er ikke umulig. Men vi må nok ha en seier, sier TV- og fotballpersonligheten.

SPENTE: Christian Gauseth og Mads Hansen går mot en nervepirrende helg.

Gauseth og Mjøndalen ble før sesongen spådd å ligge helt i bunnen av det som kunne krype og gå av eksperter. Inkludert oss i Nettavisen.

At de fortsatt ikke har rykket ned når én kamp gjenstår, er sånn sett en suksess.

Nå ber de på sine knær om en ny mulighet i Norges øverste divisjon.

- For oss har det vært helt fantastisk å være i Tippeligaen, og hver kamp har vært stas. Når man står i spillertunnelen hver helg klokken 18 og hører tippeligahymnen, da får man en genuin glede. For min del har jeg ventet i ti år på dette her. Å få delta i dette, har vært utrolig. Nå skal vi ofre alt vi har for å bli værende i Tippeligaen, sier Gauseth.

Søndag klokken 20.00 har han fasiten.

Hvis det er mobildekning i skogen der han står, vel å merke.

Se tippeligareportasje fra Mjøndalen her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=8dxD4SboqAQKTd_VTL5hnR5hTnpqwWoEBNGBc7DkxD_MPgKn7uMfpJZsx8yeZuHy0LcrEOxgtj-y30vWLqQ0YG0p9ZRYkeI3&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


Se tippeligareportasje fra Kristiansand her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=cWNxzQv-u1HaJV7OhSddrN9hlit9dC95GjcgyUkijryVEg63ob2R1O-kqFSTEzebDnZX-fL0cPZmmZqBgZoLeggNfGUZLcB2&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!