*Nettavisen* Sport.

Geniale Giggs

Foto: AFP

En gammel ringrev sendte United tilbake til topps.

09.02.09 08:37

WEST HAM - MANCHESTER UNITED 0-1:

Liverpool snudde kampen mot Portsmouth lørdag, der de lå under både 1-0 og 2-1. Til slutt dukket Fernando Torres opp og dunket inn seiersmålet da Liverpool trengte det som mest.

- Vi så Liverpool i går og visste hva vi måtte gjøre, sa Edwin Van der Sar etter kampen.

For United har det ikke vært noe aktuell problemstilling å komme tilbake etter å ha ligget under, all den tid laget ikke slipper inn mål. Men å score målene har vært verre.

- Det har blitt mye fokus på rekorden med ingen baklengsmål, men vi er fortsatt mest opptatt av å spille angrepsfotball. Men så har vi en fantastisk keeper og en fantastisk bakre firer, som jobber hardt for å holde nullen, sier en strålende fornøyd Sir Alex Ferguson.

Tøft for Ronaldo
Etter at Edwin Van der Sar stengte buret for godt har han holdt nullen i 13 ligakamper. Av de 13 kampene har hele åtte endt med 1-0-seier. Søndag kunne han sette britisk rekord med antall minutter uten baklengsmål, etter å tatt rekorden for Premier League og engelsk ligafotball allerede.

Også i søndagens bortekamp mot et formsterkt West Ham skulle United få jobbe med å få hull på byllen. For West Ham-manager Gianfranco Zola satte til enhver tid to mann på Cristiano Ronaldo, United slet litt mer med å finne rom på den trange banen på Upton Park og West Ham-målvakt Robert Green sto i mot da forsvaret glapp.

For da Ronaldo stanget mot Lucas Neill og Behrami på venstresiden, var det ikke før en gammel venstreving kom seg ut på kanten at United skulle finne nettmaskene.

Trengte rutinen
For Ryan Giggs har dratt på årene og etter hvert funnet sin plass som sentral midtbanespiller denne sesongen. Men da de tre poengene og tabelltoppen skulle sikres på Upton Park måtte det en god gammel Giggs-dragning til.

Waliseren fikk ballen ute på venstresida. Dro av en rusende Carlton Cole, kom seg inn i feltet, dro seg forbi nok en mann og dunket ballen i langhjørnet med høyrefoten.

Dermed sto det 1-0 til United, et kjent resultat for de helrøde. Kaptein Giggs tok ansvar og ga United ledelsen.

- Dette er en tøff bane å spille på. Derfor valgte vi å satse på rutinen, der Paul Scholes og Ryan Giggs er de fremste, forklarer Ferguson.

Og West Ham har vist seg som et meget godt lag etter at Zola fikk skikk på spillet. Seks kamper uten tap og flere sterke resultater den siste tiden gjorde sitt til at United ikke kunne ta de tre poengene for gitt.

Likevel ble det aldri veldig farlig foran Uniteds mål.

To poeng foran
I tillegg kan det nevnes at Wayne Rooney og Patrice Evra er på vei tilbake etter skade. Skal Liverpool tukte de røde djevlene skal de jobbe hardt. United ligger to poeng foran Rafael Benitez' lag, og har dessuten én kamp til gode.

Men dømmer man ut fra lørdagens oppgjør mot Portsmouth er Fernando Torres og Liverpool innstilt på å kjempe hardt.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag