*Nettavisen* Sport.

Genialt bytte, Steinar?

Foto: Marit Hommedal / SCANPIX.

– Ja, vi visste at han skulle innpå, spørsmålet var bare når, sa Steinar Nilsen om Stadion-helten.

29.03.10 23:44

BRANN – SANDEFJORD 3-2:

BRANN STADION (Nettavisen): Eks-Sandefjord-spiller Erik Mjelde varmet iskalde bergensere da han etter fem målløse omganger for Brann så langt i Tippeligaen scoret etter 53 minutter. Tre minutter senere ble det stille som i graven på Brann Stadion da Sandefjord-innbytter Viktor Demba Bindia scoret med sitt første spark på ballen. Så, etter 62 minutter, ble det rene begravelsesstemningen blant de 12.000 på tribunene da Rune Ertsås sendte bortelaget opp 2–1. Men åtte minutter før slutt kom vrakede Diego Guastavino inn på banen.

– Vi visste allerede da vi tok ut laget at han skulle innpå. Diego er en spiller som kommer til sin rett under bedre forhold enn det du så her utpå i dag, men samtidig trengte vi hans raske bein når folk begynte å bli sliten, fortalte Brann-trener Steinar Nilsen til Nettavisen om lagets tredje og siste bytte.

– Mitt mål
Guastavino selv hevdet hardnakket at han scoret to mål i innhoppet, mens Steinar Nilsen sa at Olafur Bjarnason påberopte seg målet i garderoben etter kampslutt.

– Nei, nei. Det var mitt mål, sa en smilende glad Gustavino.

Den Montevideo-fødte 25-åringen var først og fremst glad for at den første trepoengeren var i havn og tenkte ikke så mye på at han måtte sitte på benken helt til det gjensto åtte minutter.

– Det er ikke jeg som avgjør hvem som skal spille, det er det Steinar som gjør. Det gjør ingenting om jeg må sitte på benken så lenge vi får tre poeng. Det var veldig viktig i dag, understrekte han.

God nok til å spille
21 år gamle Yaw Ihle Amankwah, med bare fem A-kamper for Brann, spilte sin første kamp fra start for hjemmelaget i 2010-sesongen. Den storvokste stopperen som i hele fjorårssesongen var utleid til Alta var også nær ved å score i snøkavet i Bergen.

– Off, ja jeg hadde noen sjanser der som burde blitt mål.

Midtstopperen hadde selvtilliten i orden etter sesongens første kamp og er klar til å utfordre Branns suspenderte hardhaus Rodolph Austin.

– Jeg tenker ikke så mye på det der med plassen, jeg vet at hvis jeg er konsentrert og gir maks så er jeg god nok for dette laget. Jeg stresser ikke så mye med det.

Neste utfordring for Brann er borte mot Molde 5. April, mens Sandefjord som var nær ved å stjele med seg ett poeng i Bergen først og fremst takket Espen Bugge Pettersen, møter formsterke Odd Grenland i hvalfangerbyen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.