Gerd «Der Bomber» Müller fyller 70 år

Tirsdag fyller den tyske storscoreren Gerd Müller 70 år. Bursdagen har en snev av mørke toner over seg etter at det ble kjent at han er rammet av sykdommen alzheimer.

03.11.15 08:47

Den tidligere Bayern München-spissen hjalp klubben sin til tre europacuptitler, og han var også sentral da Vest-Tyskland ble verdensmestere i fotball i 1974.

Det er nok mange som vil svinge et glass for å feire Müllers dag, men siden han er syk blir det ingen offisiell feiring.

Müller er blitt behandlet for sykdommen siden i februar, men frisk blir han aldri. Alzheimer lar seg ikke kurere.

Stor

– Uten alle målene gjort av Gerd Müller, ville Bayern München aldri vært der de er i dag, sa den tidligere lagkameraten og Bayern München-ikonet Franz Beckenbauer sist måned.

Meldingen om sykdommen ble sluppet i oktober, og den ble mottatt med tristhet av en hel fotballverden.

– Gerd Müller den beste angriperen som Tyskland noen gang har hatt. Han har et imponerende scoringssnitt, og hans like vil ikke dukke opp igjen på en fotballbane, sa Tysklands landslagstrener Joachim Löw.

40

Gerd Müller scoret for eksempel smått fantastiske 40 mål i tysk Bundesliga i sesongen 1971-72. Den rekorden er det ennå ingen som har slått. Ingen har heller ikke slått hans målrekord totalt i Bundesliga. Müller stanset på 365 mål på 427 kamper. Han scoret pene 68 mål på 62 landskamper, og Gerd Müller sto også bak vinnermålet da Tyskland slo Nederland 2-1 i VM-finalen i 1974.

– Jeg har scoret finere mål enn det, men den scoringen var nok den viktigste, sa Müller selv om den bragden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.