*Nettavisen* Sport.

Gerrard: - United fortsatt favoritter

Foto: AP/Scanpix

Legger press på gullrivalen.

04.04.09 22:37

FULHAM - LIVERPOOL 0-1:

For tre uker siden ledet Manchester United Premier League med god margin. Liverpool var av mange avskrevet i gullkampen, og det virket som de «røde djevlene» var ustoppelige.

Men Rafael Benitez gutter hadde mer på lager. Først knuste de nettopp United på Old Trafford, og deretter ble Aston Villa ydmyket på Anfield med 5-0. Plutselig var Liverpool bare ett poeng bak.

Et lag som har spilt en sentral rolle i denne tittelkampen er Brede Hangelands Fulham. Tidligere i sesongen tok de poeng borte mot Liverpool, og i forrige kamp slo de United.

Lørdag var det duket for nok en dyst mellom den norske landslagskapteinens klubb, og de røde fra Beatles-byen.

- Yossi kan bli viktig
Liverpools største problem denne sesongen er at de har spilt for mange uavgjortkamper mot antatt svakere motstand. Slik så det også ut til å gå lørdag.

Da klokka passerte 90 spilte minutter sto det fortsatt målløst, og Fulham for andre gang denne sesongen på vei til å ta poeng fra rødtrøyene. Men så dukket Yossi Benayoun opp.

Israeleren fant nettmaskene da det så som mørkest ut, og dermed sikret han seieren. Prestasjonen var god nok til at Liverpool-kaptein Steven Gerrard hentet fram lovvordene.

- Dette var en massiv seier for oss. Vi var nødt til å sette press på Manchester United, og klarte det. En glimrende prestasjon, og jeg mener vi vant fult fortjent, sa Gerrard til Setanta Sport.

- Mot slutten var jeg redd for at det skulle glippe, men så dukket Yossi opp og satte ballen i mål med et fantastisk skudd. Han har for vane å score viktige mål, og det kan vise seg å bli avgjørende.

- United fortsatt favoritter
Den målfarlige midtbanespilleren ville imildertid ikke være med på at Liverpool nå er favoritter til å løfte Premier League-trofeet i mai. Det presset legger han på United.

- Det er viktig at United vet det fortsatt er kamp om tittelen. Den beste måten å gjøre det på er å fortsette å vinne kamper hele veien, sa kapteinen.

- United er fortsatt favoritter. De har fortsatt kamper til gode på oss. Søndag er de også favoritter til å slå Aston Villa på hjemmebane.

Stolpe, stolpe, stolpe
Det var hjemmelaget som startet best på Craven Cottage, men etter hvert tok Liverpool mer og mer over.

De røde fra Beatles-byen skapte en rekke store sjanser, og det var nesten utrolig at ballen ikke havnet i nettmaskene bak Mark Schwarzer i Fulham-buret.

Nærmest var det kanskje Fernando Torres som kom. Etter 36 minutter ble superspissen spilt fri i bakrommet, og fra spiss vinkel avsluttet han forbi keeper, men i stolpen og ut.

Før Torres’ kjempesjanse hadde allerede Dirk Kuyt misbrukt en retur fra Fulhams australske keeper, mens også Xabi Alonso hadde truffet treverket etter et hjørnespark.

Andrea Dossena har vært målfarlig de siste kampene, og rett før pause var han nære på igjen. Steven Gerrard slo inn fra høyre, og en umarkert Dossena headet knallhardt i tverrliggeren.

Hjemmelaget var heller ikke ufarlige på kontringer, men kunne nok likevel prise seg lykkelige over at det fortsatt var målløst til pause.

Vanvittig stormløp
I andre omgang fortsatte Liverpool jakten på tabelltopp. Den unge argentineren Emiliano Insua hadde fått sjansen på venstreback, og i det 55. minutt la han ut på et flott løp.

Innlegget var også av høy klasse, og fant hodet til Torres inne i feltet. Avslutningen sto imildertid ikke helt i stil, og gikk rett i klypene på Mark Schwarzer.

Det roet seg litt etter dette, men et drøyt kvarter før slutt satte gjestene igjen opp dampen, og både Ryan Babel og Steven Gerrard fikk muligheter til å avgjøre, uten å lykkes.

Og stormløpet fortsatte. Babel fikk aldri avsluttet, men en svak klarering av Paul Konschesky havnet i føttene på Gerrard. Liverpool-kapteinen klinte til fra spiss vinkel, og traff Yossi Benayoun, som med en flikk satte ballen like til side for mål.

Avgjorde på overtid
Det så ut til å gå mot poengdeling, men Yossi Benayoun hadde virket farlig siden han kom inn som innbytter, og to minutter på overtid skulle israeleren endelig få hull på byllen.

Babel spilte til Gerrard, som via en Fulham-spiller fikk ballen fram til Benayoun. Fra skrått hold gjorde han ingen feil og banket ballen i lengste hjørnet.

Dette var nok til å sikre seieren, og Liverpool overtok dermed tabelltoppen, to poeng foran Manchester United.

Liverpool har imidlertid spilt to kamper mer enn Manchester United, som møter Aston Villa til dyst søndag.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.