RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gerrard er Erikssons løsning

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
England har i mange år slitt med å finne den rette spilleren på venstresiden av midtbanen. Nå tror Sven-Göran Eriksson han har funnet løsningen i Steven Gerrard.

Liverpool-kapteinen har spilt strålende for England på sentral midtbane, og hadde faktisk ikke tapt en eneste landskamp før han stilte på et reservespekket lag mot Sverige nylig - hans 21. landskamp.

Men Eriksson tror Gerrard kan løse problemet med venstresiden av midtbanen i EM i Portugal neste måned.

Flere løsninger
- Jeg tror vi har løsninger, og den beste så langt er kanskje å spille med et diamant-system og bruke Steven Gerrard på venstresiden. Han spiller alltid godt for oss der, så det kan være løsningen, sier Eriksson til www.leaguemanagers.com.

Svensken mener også at det finnes flere alternativer.

- Du har Kieron Dyer, som kan spille der, du har Joe Cole, som spiller mye der for Chelsea og gjør det bra. Så jeg tror vi har løsninger. Men den beste er kanskje Gerrard.

Den engelske landslagssjefen er ivrig etter å bruke David Beckham sentralt på midtbanen, der landslagskapteinen spiller for Real Madrid.

- Han har gjennom hele sesongen vist at han kan spille sentralt. Det vil være litt avhengig av hvilke spillere som er tilgjengelige i EM, sier Eriksson.

Imponert av Beckham
Han er imponert over utviklingen til Beckham denne sesongen.

- Jeg tror overgangen gjorde ham godt. Nå viser han at han er en komplett midtbanespiller. Han kan spille på høyrekanten og han kan spille sentralt, og det gjør ham selvfølgelig viktigere for oss.

Sven-Göran Eriksson skal etter planen annonsere en foreløpig EM-tropp mandag 17. mai. Den endelige EM-troppen på 23 mann skal meldes inn til UEFA innen onsdag 2. juni.

Hva mener du? Hvem bør spille på venstresiden av Englands midtbane? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere