RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Julian Finney / Getty Images / All Over Press (2013 Getty Images)

Gerrard fleiper med Ferguson

Sist oppdatert:
Liverpool-legenden svarer på bokkritikken.

Sir Alex Ferguson skapte en god del blest rundt lanseringen av sin nye bok forrige måned. Blant annet på grunn av følgende uttalelse om Steven Gerrard:

«Jeg er en av de få som har ment at han ikke var en topp, topp spiller» skrev Ferguson og fikk mange Liverpool-fans til å reagere.

Stikk til Fergie
I et ferskt intervju med Daily Mail kommer Gerrard med et lite stikk tilbake til den tidligere Manchester United-manageren.

- 107 landskamper er ikke så verst for noen som ikke er en topp, topp spiller, er det vel? sier Gerrard med et smil.

- Jeg hadde aldri trodde jeg skulle få så mange kamper. Da jeg fikk min debut, satte jeg meg et personlig mål om å nå 50 landskamper og score 10 mål. Så å nå 107 kamper er noe jeg er veldig stolt over, spesielt blant de navnene.

Det er nemlig kun Peter Shilton (125), David Beckham (115) og Bobby Moore (108) som har flere.

Gerrards topp 5
Gerrard har vært mer eller mindre fast inventar på Liverpools midtbane i snart 15 år og har samarbeidet med en rekke angrepsspillere av høy klasse.

I intervjuet med Daily Mail blir 33-åringen bedt om å liste opp de fem beste spissene han har spilt sammen med i sin Liverpool-karriere.

Ikke overraskende blir Luis Suarez plassert på førsteplass, mens Fernando Torres, Robbie Fowler, Michael Owen og Nicolas Anelka følger på de neste plassene.

Gerrard, som har vært Liverpools hærfører i en årrekke, føler seg privilegert ettersom han har fått muligheten til å spille med så menge gode angrepsspillere. Han hyller også klubbens nåværende spissduo, Daniel Sturridge og Luis Suarez.

- Det er en drøm, absolutt en drøm. Jeg har alltid spilt med én toppspiss i min Liverpool-karriere. Nå er det to, og det funker bra. Skal jeg være ærlig, var jeg ikke sikker på om det kom til å fungere, men det har klikket, uten mye jobb på trening. Jeg er opprømt og tror det kan bli enda bedre.

Drømmer om VM-suksess
Liverpool-kapteinen mener at klubben har vært minst like viktig for Sturridge, som Sturridge har vært for klubben.

- Daniel har vokst som spiller. Han har vært bra for Liverpool, men Liverpool har også vært bra for ham. Hvis han fortsetter å lytte til rett folk, kan han bli bedre.

Nå håper Gerrard at han, sammen med blant andre Daniel Sturridge kan utrette store ting også på det engelske landslaget. Han mener at forventningene er skrudd ned sammenlignet med tidligere år og takker for det.

- Det er mye mer realisme nå. Ingen hausser oss opp til noe vi ikke er. Det har hjulpet laget. Forventningene er ikke gale, de er realistiske. Vi er ikke blant favorittene, men hvis vi drar dit og det klikker, hvem vet?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere