*Nettavisen* Sport.

Gerrard fryktet for hat-tricket

Foto: AFP/Scanpix

- Rafa liker å holde bena våre på bakken, sier kapteinen etter nedsablingen av Aston Villa.

23.03.09 06:38

LIVERPOOL - ASTON VILLA 5-0:

Det er ikke mange ukene siden Liverpool var avskrevet i ligaen. Manchester United var uslåelige og slapp heller ikke inn mål. Liverpool på sin side så ut til å bare spille uavgjort.

Men så skjedde det noe. Manchester Uniteds ugjennomtrengelige forsvarsmur begynte å slå sprekker og Liverpool begynte å spille fotball.

Og etter søndagens knusing av Aston Villa er Liverpool bare poenget bak ligaleder Manchester United.

Men selv om United har én kamp til gode, skal ikke Sir Alex Ferguson føle seg for trygge. For Steven Gerrard og Liverpool har virkelig funnet storformen.

- Manchester United kan fort vinne resten av sine kamper, så vi må bare fokusere på det vi kan gjøre noe med og det er å vinne våre egne kamper. Så skal vi straffe United om de glipper, sier Steven Gerrard etter kampen, ifølge Sportinglife.

Gerrard sentral
Etter kalasseire mot Real Madrid i Mesterligaen og Manchester United på Old Trafford, skulle Liverpool nå møte Aston Villa. Villa har hatt en sterk sesong, men har slitt mer i 2009. Liverpool har hatt en tendens til å slite mer i kamper der de har måttet styre og dermed har flere av poengtapene i årets sesong kommet mot svake lag.

Og selv om Villa ikke er noe svakt lag, var det nok flere som lurte på hvordan Liverpool skulle takle overgangen fra superoppgjørene mot Real og United til hverdagen mot Aston Villa.

Og om det var noen som tvilte på Liverpools evner, fikk de raskt svar. Liverpool er i kjempeslag, uansett motstander.

Søndag nedsablet de rett og slett Aston Villa. Og i spissen for et målkåt Liverpool-mannskap, kaptein Steven Gerrard.

Villa farlige
Det tok bare åtte minutter før Liverpool hadde tatt ledelsen på Anfield. Et frispark fra Steven Gerrard ble stusset i tverrliggeren av Xabi Alonso. Returen var Dirk Kuyt først på. Nederlenderen har fått mye ros for sin oppofrende jobb for Liverpool denne sesongen, men Kuyt er definitivt glad i å score mål også. Kuyt dunket nemlig til alt han hadde og ballen suste i nettet. En fantastisk start for Liverpool.

Deretter var det en relativt jevnspilt kamp, men Liverpool hadde mest ballinnehav. Likevel var det Aston Villa som skulle komme nærmest mål etter ledermålet. Og begge gangene var en nordmann sentral.

Først var Ashley Young på ferde. Han fant Carew inne i boksen. Hardt presset klarte nordmannen å få av gårde en avslutning som hadde retning for krysset, men en stødig José Reina fikk avverget. Knappe fem minutter senere var Carew igjen på ferde. Et langt frispark havnet på hodet til Carew som fikk headet mot det ene hjørnet. Men nok en gang avverget Reina, med et skikkelig tigersprang.

Sterk førsteomgang
Og da Villa ikke klarte å omsette sjansene i mål, skulle Liverpool vise hvorfor de er med i kampen om ligagullet igjen.

Reina hadde vist hvorfor han er så viktig bakover for Liverpool, nå skulle han vise et angrepsvåpen han tok i bruke også mot United. Reinas pasning gikk over alt og alle, og endte hos Albert Riera. Vingen dunket til med venstrefoten og sendte ballen opp i krysset bak Brad Friedel.

Og de røde var ikke ferdige med det. Nok en gang var Riera på ferde og Nigel Reo-Coker var altfor sent ute med taklingen sin. Han feide ned spanjolen og forærte Liverpool et straffespark.

Det omsatte Steven Gerrard i mål og Liverpool ledet 3-0 til pause.

Friedel i fokus
Om Aston Villa var deppa i pausen, skulle det ikke bli mye bedre etter hvilen. Bare fem minutter var spilt da Liverpool fikk frispark like utenfor feltet. Xabi Alonso dyttet ballen til siden og Steven Gerrard plasserte ballen iskaldt nede i hjørnet. Målet var dekt av Aston Villas mur og Brad Friedel hadde vanskeligheter med å se utgangen av skuddet. Dermed økte Gerrard til 4-0.

Men om Friedel var uheldig på det målet, var ikke amerikanerens inngripen et kvarter senere mye bedre.

Fernando Torres ble spilt fri alene med keeper, men fikk en lang touch. Dermed gikk Friedel ut for å forsøke å snappe ballen, men da han så at Torres nådde ballen før ham, trakk han seg unna. Torres dyttet ballen forbi Friedel, men kolliderte med keeperens rygg. Dermed fikk Liverpool et riktig straffespark og Brad Friedel et meget ufortjent rødt kort.

Ikke at det hadde så mye å si for resultatet i kampen, men det kan få konsekvenser for Aston Villas håp om å klare den siste mesterligaplassen.

Straffen satte uansett Steven Gerrard i mål og fullførte dermed hat-tricket sitt. Hans første i Premier League.

- Hat-tricket betyr mye, men det er poengene som teller, sier Gerrard.

Og han fryktet at han ikke skulle få muligheten til å fullføre bragden.

- Rafa liker å ta deg av når du har scoret to mål, for å holde bena dine på bakken, sier Liverpools kaptein.

Tam avslutning
Men da var også fyrverkeriet over. Selv om de var én mann mer i siste halvdel av omgangen, skapte ikke Liverpool veldig mange sjanser. Villa hang greit med og Liverpool var tydelig fornøyd med resultatet slik det sto.

Slik ligatabellen ser ut nå, er de nok også ganske fornøyd. Manchester United er kommet på hæla, Chelsea tapte og dermed ligger veien mer eller mindre åpen for Liverpool. Og fortsetter Liverpool i denne stimen, kan de trygt gjøre klar champagnen.

For da blir Liverpool vanskelig å hanskes med.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.