*Nettavisen* Sport.

Gerrard løslatt mot kausjon

Foto: AFP/Scanpix

Steven Gerrard erklærte seg fredag ikke skyldig i tiltalen for voldsbruk.

23.01.09 15:58

Liverpools kaptein er tiltalt for voldsbruk i forbindelse med bråket på Lounge Bar i Southport utenfor Liverpool natt til 29. desember og måtte fredag svare for seg i forhørsretten.

Gerrard (28) festet på Lounge Bar sammen med noen venner etter å ha scoret to mål i en 5-1-seier over Newcastle, men det som skulle være en hyggelig sammenkomst endte med slagsmål. DJ-en Marcus McGee havnet på sykehus med utslått tann og et kutt i pannen.

Fem mann ble arrestert den natten, men kun tre er tiltalt. Trioen er tiltalt for å ha forvoldt fysisk skade på en annen person.

John Doran (29) og Ian Smith (19), begge fra Huyton, var sammen med Gerrard i North Sefton Magistrates Court. Rettsmøtet startet klokken 11.00 fredag og ble ganske kortvarig.

Alle tre erklærte seg ifølge Sky Sports ikke skyldig i tiltalen og ble løslatt mot kausjon. Saken vil nå bli behandlet videre i Liverpool Crown Court fredag 20. mars.

- For denne typen hendelser er det en maksimumsstraff på tre år, sa pressesjef Simon Wood i Merseyside Police til Nettavisen i romjula. Engelske aviser, som Daily Mail og The Sun, antyder at strafferammen kan være fem år. Det vesentlige er likevel hvilken rolle Liverpool-kapteinen hadde i slåsskampen.

Ifølge øyenvitner som blant annet Sky News har snakket med, skal Liverpool-kapteinen ha kastet glassgjenstander da slagsmålet på det populære utestedet startet.

Newcastle-spilleren Joey Barton ble for øvrig dømt til fire måneders betinget fengsel etter å ha kjent seg skyldig i å ha brukt vold mot sin lagkamerat Ousmane Dabo da begge var i Manchester City. Barton var da tiltalt for det samme som Gerrard, Doran og Smith er tiltalt for nå.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag