Gå til sidens hovedinnhold

Gerrard nektet å svare på det alle vil vite

Men Liverpool-kapteinen slo tilbake mot kritikerne.

LEICESTER - LIVERPOOL 1-3:

De siste dagene har det meste handlet om Steven Gerrard i Liverpool. Manager Brendan Rodgers måtte mandag avvise at det er en konflikt mellom han selv og veteranen, etter at media hadde spekulert i nettopp dette.

Gerrard ble henvist til benken i møtet med Stoke i helgen og det har også vært usikkerhet rundt om 34-åringen ville få ny kontrakt i Liverpool.

Mandag ble det imidlertid bekreftet at Gerrard nå har fått dette tilbudet og at ballen ligger hos midtbanespilleren og hans representanter.

Nektet å svare
Tirsdag viste Gerrard at han fortsatt er en uhyre viktig spiller for Liverpool. Mot Leicester spilte han fra start og tidlig i andre omgang satte han inn gjestenes andre mål i det som til slutt ble en 3-1-seier.

- Etter uker med kritikk slå han tilbake. Captain Fantastic! Steven Gerrard slår alltid tilbake, ikke tvil på det, utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Dette var Gerrards første Premier League-mål mot Leicester noensinne. Det var også kun det andre av hans siste 19 mål, som kom fra åpnet spill.

- Det var en veldig bra kamp. Vi har vært bedre de siste ukene og vist god moral. Alle på laget fortjener skryt, sier Gerrard i et TV 2-sendt intervju.

Liverpool-kapteinen var imidlertid ikke like fornøyd med dommer Lee Mason og følte seg snytt for straffespark i andre omgang.

- Jeg sa hva jeg mente til dommeren om det. Jeg mener det var en gal avgjørelse, for meg er det klar straffe. Skal han dømme straffe, må han også gi rødt kort og det er kanskje derfor han ikke blåser, sier Gerrard.

Gerrard ble også spurt om kontraktstilbudet han nå har fått.

- Jeg bestemmer meg når jeg er klar. Da skal jeg si det som trenger å sies om dette, svarte Liverpool-stjernen.

- Kan du si noe om hva som vil være viktig for avgjørelsen din?

- Nei, det kan jeg ikke si, svarer Gerrard kryptisk. - Jeg er glad for at vi vant 3-1 i dag og det burde være overskriftene i morgen, legger han til.

Mignolet i fokus
Det ble en jevnspilt første omgang på King Power Stadium, men som så ofte de siste ukene, var det en spiller som skulle komme litt ekstra i fokus, nemlig belgiske Simon Mignolet.

Liverpool-keeperen har fått mye kritikk den siste tiden etter flere svake kamper og tirsdag var han nær ved å gjøre en ny generaltabbe. Belgieren var svært upresis med et utspill og plantet ballen rett i beina på Esteban Cambiasso. Argentineren hadde åpnet mål, men satte ballen utenfor.

Like etter kom Mignolet i fokus på ny.

Jamie Vardy ble spilt igjennom, men Mignolet var ute og fikk en hånd på ballen, før Martin Skrtel headet unna på strek. Returen havnet imidlertid hos Leonardo Ulloa. Spissen, som har opplevd måltørke den siste tiden, banket ballen via stolpen, hodet til Mignolet og inn i nettet. 1-0 til vertene.

Liverpool trengte bare fem minutter på å svare. I det 25. minutt skaffet Raheem Sterling frispark ved kanten av sekstenmeteren og Steven Gerrard slo inn. Frisparket var svakt og ble klarert, men Lucas Leiva fulgte opp med et nytt innlegg. Igjen ble det klarert, men rett i beina på Adam Lallana. Han banket til og kula føk inn bak Leicester-keeper Kasper Schmeichel. Lagene var like langt.

Ingen av de to lagene klarte å skape de helt store sjansene utover dette i første omgang. Raheem Sterling var frisk på topp og skapte en del med farten sin, men sluttresultatet uteble for vingen.

Da dommeren blåste for pause sto det fortsatt 1-1.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Svart dag for Morgan
Liverpool brukte snaue ti minutter på å ta ledelsen etter pause. Gerrard spilte ut til Sterling. Kantspilleren slo inn og innlegget ble klarert ut av Wes Morgan. Ballen havnet hos Gerrard som knallet til og Schmeichel kunne ikke gjøre annet enn å konstatere kula i nettet.

Noen minutter senere skulle vondt bli verre for Wes Morgan og Leicester. Stopperen hadde to ganger klarert rett i beina på en Liverpool-spiller som omsatte ballen i mål og nå rev han ned Rickie Lambert som bakerste mann og dermed måtte han vandre inn til en tidlig dusj.

Gerrard var i slaget og fortsatte å skape ting for gjestene. Etter 73. minutt ble kapteinen spilt igjennom og kom alene med keeper Schmeichel. I duellen gikk Liverpool-spilleren i bakken, men dommeren valgte å ikke blåse.

Rett etter var Leicester svært nær utligning. Vertene angrep og ballen endte til slutt hos Esteban Cambiasso som klemte til, men traff lagkompis Jamie Vardy. Det så ut til at Vardy endte opp med å forhindre en scoring.

Mot slutten satte Leicester inn et press mot Liverpool og selv om de røde har vært ustø på dødball imot, klarte de med nød og neppe å holde unna.

Og i stedet for en utligning, skulle Liverpool få et tredje mål på tampen. Schmeichel var i overkant glipphendt foran mål og Jordan Henderson kunne banke inn 3-1-målet via en Leicester-forsvarer. Kampen var avgjort.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe