RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gerrard tordner mot dommerne

Foto: gettyimages
Sist oppdatert:
Liverpool-kapteinen er rasende etter kampen mot Everton.

Sesongens første Merseyside-derby ble et fyrverkeri av en fotballkamp. Oppgjøret endte 2-2, og det var på ingen måte mangel på dramatikk på Goodison Park.

På overtid, da stillingen var 2-2, fikk nemlig Liverpool frispark, og foran mål var Luis Suarez på plass. Liverpool-spissen satte ballen i nettet, men målet ble annullert for offside.

TV-bildene viste en knallhard dom: Linjemannen bommet totalt. Det var ikke i nærheten av å være offside.

Ramsalt kritikk
Nå tar Liverpool-kaptein Steven Gerrard bladet fra munnen. Han er fortsatt rasende etter det ene poenget mot Everton, ifølge Sky Sports.

- Vi skulle fått med oss tre poeng, ikke ett. Det var ingen offside, og det er vanskelig å forklare. Den eneste som kan forklare hvorfor det ble offside er linjemannen. Jeg spurte ham etter kampen om det var offside, og da svarte han «jeg tror det», sier Gerrard.

Det svaret irriterer Liverpool-kapteinen.

- Det er ikke godt nok. Hvis alle avgjørelser i denne ligaen er basert på «vi tror det», da er vi i trøbbel, mener Gerrard.

Liverpools nummer åtte mener avgjørelsen vitner om dårlig fotballforståelse hos linjemannen.

- Han gjorde en grov feil. Tvilen skal komme det angripende laget til gode uansett. Og det andre målet Everton scorer, der skal vi ha et klart innkast. Linjemannen ga oss kastet, men dommeren så noe annet. Han ga Everton innkastet, og deres andre mål kom av det, sier en tydelig frustert Gerrard.

- Sviktet Moyes
Han tar samtidig et oppgjør med Everton-manager David Moyes, som er uttalt motstander av filming.

Moyes sine uttalelser om at at «filmere som Suarez kan ødelegge fotballen» var latterlige, mener Gerrard, som er svært misfornøyd med at Everton-kaptein Phil Neville gikk enkelt i bakken og pådro seg gult kort etter en «duell» med Daniel Agger.

- Jeg tror Phil Neville virkelig sviktet sin egen manager. Han (David Moyes) lot seg intervjue av alle TV-kanaler, radio-kanaler og aviser før kampen, der han snakket om Luis Suarez. Så kommer kapteinen, som være et godt eksempel, og byr på en krystallklar filming. Hvis David Moyes er en skikkelig mann og en skikkelig manager, noe jeg tror han er, kommer han til å snakke med Phil Neville om det der, mener Liverpool-profilen.

Det hevder Moyes at han allerede har gjort.

- Han gikk i bakken altfor lett, og jeg har allerede snakket med ham om det, sa Moyes etter kampen.

- Psykologisk spill
Gerrard er likevel ikke i tvil om hvorfor Moyes gikk hardt ut mot Suarez før kampen.

- Han prøvde å komme seg inn i hodet på dommerne med tanke på at han sa de tingene om Luis Suarez. Det er greit, det er en del av spillet, men han hadde nok ikke ventet at kapteinen hans skulle filme på den måten.

Gerrard mener uansett det var et feilslått forsøk på psykologisk spill overfor Luis Suarez.

- Han trenger ikke David Moyes til å fyre ham opp. Hvis folk prøver å komme på innsiden av hodet til Suarez, er det feil måte å gjøre det på, avslutter Liverpool-kapteinen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere