*Nettavisen* Sport.

Ghana nærmer seg finalen

Foto: Themba Hadebe / Ap / NTBscanpix

Tok seg enkelt av lille Kapp Verde.

02.02.13 21:38

Innbytter Mubarak Wakaso scoret to ganger og sendte Ghana videre til afrikamesterskapets semifinale på bekostning av askeladden Kapp Verde.

Wakaso kom inn like etter pause og gjorde 1-0 fra straffemerket etter 53 minutter. I tilleggstiden kontret han inn nok en scoring og endte øyboernes eventyrlige reise gjennom turneringen i Sør-Afrika.

2-0-målet kom etter at Kapp Verdes keeper Josimar Vozinha gikk opp i Ghana-feltet på desperat jakt etter et utligningsmål. Wakaso løp 60 meter med forsvarerne i hælene før han skled ballen i det tomme buret.

Ghanas spillere og ledere lyste av glede etter å ha fått en tøff test av overraskelseslaget Kapp Verde. For taperne var det surt at straffesparket like etter pause var strengt idømt, men den karismatiske treneren Lucio Antunes ville ikke klage.

– Vi kan ikke klage på dommerens avgjørelser. Vi klaget ikke i de tre første kampene. Vi har nettopp sett en vakker fotballkamp, men det beste laget tapte. Det beste laget reiser hjem, så turneringen vil miste litt glans, sa mannen som er en nær venn av Real Madrid-trener José Mourinho.

I første omgang var det lite som skilte lagene, og kampen var åpen helt til Wakaso fikk satt inn 2-0-målet.

– Vi forventet en vanskelig kamp, og det fikk vi definitivt av Kapp Verde. Første omgang var litt frustrerende, og de spilte bedre enn oss i annen, men straffen var nøkkelen til seier, sa Ghana-stjernen Asamoah Gyan, som fikk straffen etter en duell med Kapp Verde-forsvareren Carlitos.

Ghana møter vinneren av søndagens kamp mellom Burkina Faso og Togo i semifinalen. Den spilles i Nelspruit onsdag. (©NTB)

Annonsebilag