*Nettavisen* Sport.

Ghanas bønner ble hørt

Foto: AFP/SCANPIX

Gikk videre i Afrikamesterskapet – selv uten Michael Essien.

19.01.10 20:50

BURKINA FASO – GHANA 0-1:

Ghana var pent nødt til å slå Burkina Faso for å ta seg videre fra gruppespillet i Afrikamesterskapet tirsdag. I gruppen som Togo trakk seg fra, lå nemlig Ghana nederst med null poeng, mens Burkina Faso hadde ett poeng etter uavgjort mot gruppevinner Elfenbenskysten.

Og med en skadeliste lang som et vondt år – Michael Essien, Stephen Appiah, John Mensah og John Painstil er alle skadet – stod Ghana overfor en formidabel oppgave, til tross for at de på papiret har et sterkere lag enn Burkina Faso. Dermed er det kanskje ikke rart at Ghanas keeper, Richard Kingson, så ut til å be en liten bønn til høyere makter under kampen.

Om det skyldes bønnen vites ikke, men ghaneserne fikset biffen, takket være en matchvinnende scoring av André Ayew etter en halvtimes spill. Ghana endte dermed som nummer to i gruppen og er klare for kvartfinalen, der de skal til pers mot Algerie.

Rosenborgs Anthony Annan kom aldri på banen for Ghana, mens tidligere RBK-spiller Yssouf Koné spilte hele kampen for Burkina Faso.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag