RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gi til syriske flyktninger før søndagens landskamp


INNSAMLING: Terje Bratland har tatt initiativ til en innsamling for syriske flyktninger før søndagens landskamp (Arkivfoto).
INNSAMLING: Terje Bratland har tatt initiativ til en innsamling for syriske flyktninger før søndagens landskamp (Arkivfoto). Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Givergleden er så stor at jeg blir helt målløs, sier initiativtakeren.

I forbindelse med søndagens landskamp mellom Norge og Kroatia, har ildsjelen Terje Bratland dratt i gang en innsamling for syriske flyktninger i Norge.

Bratland håper at flest mulig av de som skal på Ullevaal tar turen innom Blindern videregående skole før kampen. Alt av klær, sko og hygieneartikler og annet tas imot med stor takk.

- Givergleden er så stor og så fantastisk at jeg blir helt målløs. Små barn på fire-fem år har vært innom og gitt bort lekene sine. Det er så man får tårer i øynene av det. Det viser et så stort hjerte, selv hos de absolutt minste. Det er helt fantastisk, sier Bratland til Nettavisen.

INITIATIVTAKER: Terje Bratland.

Rett ved stadion
Bratland, som trekker frem det gode samarbeidet med Hero Norge, sier at innsamlingen er avhengig av flere frivillige og ber de som ønsker om å møte opp fortløpende fra 13.00 søndag.

I samarbeid med Eurpark og Oslo kommune er parkeringsforbudet ved skolen opphevet, slik at de som leverer kan stå der i inntil 30 minutter.

- Uansett om folk kommer med T-banen, kjørende eller gående, er det enkelt for folk å få med seg ting i bæreposer. Det kan da leveres på andre siden av veien. Det er snakk om 2-300 meter mellom stadion og vårt lagerlokale.

Bratland, som også tok initiativ til rosetoget i Oslo etter 22. juli,  håper flest mulig vil være med på å sørge for at flyktninger som kommer til Norge får en så varm velkomst som mulig.

- Det er så mange triste skjebner i denne flyktningkatastrofen. Staten Norge svikter flyktningene i Norge og må gjøre mer. Heldigvis er det tusenvis av mennesker i Norge som gjør alt de kan for å samle inn og levere. Det er så mange gode mennesker som vil gi flyktningene en varm velkomst å vise at det norske folk har et varmt hjerte, sier Bratland, som til daglig jobber som mediesjef i Fredrikstad Fotballklubb.

NFF-ros
Seksjonsleder for samfunnsansvar og prosjekter i generalsekretariatet, Svein-Erik Edvartsen er positiv til initiativet.

-  NFF roser dette initiativet for å hjelpe syriske flyktninger, og vi håper alle som skal på landskamp på Ullevaal Stadion tar turen innom gamle Sogn Videregående før kampen, og er med og bidrar når det gjelder innsamling av klær, sko, og hygieneartikler til flyktningene, sier Edvardsen.

Innsamlingen i morgen er åpen i tidsrommet kl 14.00 - 17.30. Fra mandag 7. september: Mottak kl 16.00 - 22.00 alle hverdager. Lørdag 12.00 - 18.00 og søndag 14.00 - 18.00. Oppmøte for frivillige er en time før mottakstart hver dag.

Spørsmål angående innsamlingen kan sendes til: terjebsport@hotmail.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere