Gå til sidens hovedinnhold

Giftige Bayern skjøt hull på PSGs sterke statistikk

Storspillende hjemmelag knekte koden mot Neymar og co.

BAYERN MÜNCHEN - PARIS SAINT-GERMAIN 3-1:

Angrep er det beste forsvar sier en av fotballens klassiske og mest brukte læresetninger. PSGs offensive stjernegalleri hadde i stor grad levd opp til akkurat det med bare ett baklengsmål, og på fem kamper i Champions League.

Mot Bayern München fikk derimot Neymar og lagkameratene erfare at forsvarsspillet ikke kan prioriteres bort. Ikke om man vil nå helt til topps i turneringen. Et revansjsugent tysk storlag straffet PSG gjentatte ganger for halvhjertede returløp og svakt markeringspill.

Den tidligere Lyon-spilleren Corentin Tolisso scoret to ganger for Bayern i oppgjøret. Men minst like mye skryt skal medspillerne som sto for forarbeidene ha.

Les mer: Juventus videre - ny nedtur for Elabdellaoui

Tolissos 3-1-mål i 69. spilleminutt avgjorde på mange måter storkampen. Franske Kingsley Coman var nådeløs med PSG-forsvaret etter en feilberegning av høyreback Dani Alves. Pasningen inn i feltet passerte også en klynge av Alves' lagkamerater og ga landsmann Tolisso en komfortabel vei til scoring nummer to for aftenen.

- De er fem eller seks mot to, men de klarer ikke å følge. Dette er Coman som vi liker å se han, kommenterte Viasat-ekspert Vidar Davidsen.

- Et strålende angrep, og det Coman gjør er bare klasse de luxe, fortsatte han.

Mer enn æren

Begge lagene var allerede videre til åttedelsfinalene, og bare usannsynlig teori kunne ta PSG ned fra statusen som gruppevinner.

Bayern München hadde i alle fall mer enn æren å spille for. Ikke bare fordi de spilte på hjemmebane, men også fordi man hadde et forsmedelig tremålstap å revansjere fra det omvendte oppgjøret tilbake i september.

- Jeg er glad for at laget vårt spilte godt. Det var deilig for oss, selvtilliten vår og for fansen, påpekte Bayern-stjernen Franck Ribéry overfor nyhetsbyrået DPA.

James Rodríguez var så definitivt innstil på revansj. Hjemmelagets offensive midtbanemann var involvert i det meste Bayern München skapte i en første omgang der sørtyskerne var klart best.

Nevnte Tolisso er ikke klubbens høyeste spiller, men Rodríguez fant panna til lagkompisen med et kreminnlegg fra venstre.

- Der får vi se den eminente venstrefoten til Rodríguez og hvordan han prikker den perfekt ned mellom stopper og back, roste Davidsen om forarbeidet til colombianeren.

Tolisso var også presis med det påfølgende hodestøtet, selv om franskmannen kanskje ikke traff fullt så godt på ballen som hovmester Rodríguez.

Les også

Juventus videre - ny nedtur for Omar og Olympiakos

Les også

Atlético Madrid røk ut av Champions League, Chelsea avanserte til utslagsrundene

Presis fot

Det var heller ikke første gang i oppgjøret at Rodríguez viste fram kvalitetene sine.

1-0 var det Robert Lewandowski som sto for allerede etter knappe åtte minutter. Den polske spissen fikk all verdens tid til å snu seg rett foran PSG-målet. Kingsley Coman vant først en luftduell på 14 meter etter innlegg fra Rodríguez.

Mens store deler av stadion ventet på en avblåsning for offside, fikk Lewandowski enkelt rulle inn ledermålet. PSG-back Alves befant seg nærmere dødlinja da ballen ble nikket mot Bayern-angriperen. Dommerteamet gjorde derfor helt rett i å godkjenne scoringen.

Etter sidebyttet tok det bare fem minutter før PSG halverte ledelsen til vertene. Edinson Cavani fant angrepsmakker Kylian Mbappé med en følsom berøring, og sistnevnte styrte inn 2-1 med hodet.

Etter en times spill burde Julian Draxler ha utnyttet en stor sjanse til å utligne, men tyskerens svake avslutning trillet rett på Sven Ulreich.

Samme Ulreich måtte i aksjon på nytt sekunder seinere. Burvokteren fikk styrt et skudd fra målscorer Mbappé til hjørnespark. Bayern-keeperen fikk også noen fingre på ballen da han nektet Neymar scoring på gjestenes største sjanse før pausen.

- Fortjent

- Alt i alt fortjente Bayern å vinne. De gjorde en veldig god kamp, erkjente Draxler.

Noen skikkelig sluttspurt kom aldri fra de franske gjestene etter Bayern Münchens tredje mål.

I kveldens andre oppgjør i gruppe B tapte Celtic 0-1 på hjemmebane for gruppejumbo Anderlecht. Den belgiske klubben fikk dermed sine første poeng i Champions League.

Kristoffer Ajer satt på innbytterbenken til Celtic hele kampen. Begge lagene var ute av diskusjonen om avansement før tirsdagens duell.

Les også

Dæhli under kniven – får skadeavbrekk

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken