RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Giganter står for fall

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Flere av Europas største klubber står i fare for å ryke ut av Champions League i kveld. Les alt om kveldens Champions League-kamper.

ARSENAL - BAYERN MÜNCHEN (1-3)
Highbury, kl 20.45
Vårt tips 1-0

Kolo Toures mål på overtid i München ga Arsenal et ørlite håp om å avansere til kvartfinalene i Champions League, men det krever at The Gunners vinner med 2-0 eller med flere enn to mål på Highbury. De har aldri slått Bayern München i en tellende kamp og vil møte en jernmur 20 meter fra Oliver Kahns mål.

Arsenal må klare seg uten midtstopperne Sol Campbell og Pascal Cygan, noe som betyr at unge Philippe Senderos fortsetter sammen med Toure i midtforsvaret. På plussiden for The Gunners er det at Dennis Bergkamp og Robert Pires er tilbake. Edu må gjennom en test før kampstart for å avgjøre om han kan spille.

Roy Makaay er skadet for Bayern München, noe som betyr at Claudio Pizarro spiller alene på topp. Det er lite trolig at han får veldig mye støtte fra midtbanen også. Tyskerne vet at dersom de unngår to baklengsmål, så er de videre og kommer til å ha det som utgangspunkt.

JUVENTUS - REAL MADRID (0-1)
Stadio Delle Alpi, kl 20.45
Vårt tips: 0-1

Ivan Helguera ga Real Madrid et drømmeutgangspunkt med sin scoring for 15 dager siden. De kongelige fra den spanske hovedstaden har ikke spillermateriell til å forsøke å forsvare en ledelse. Det gjør at de nok vil prøve å angripe også på bortebane. Men det er ikke lett å score mål på gjerrige Juventus, som trolig starter med tre mann i angrep.

Med David Trezeguet fortsatt småskadet, vil trolig Juve starte med Marcelo Zalayeta sammen med Alessandro Del Piero og Zlatan Ibrahimovic på topp. Hjemmelaget må klare seg uten en utestengt Manuele Blasi. I tillegg er Pavel Nedved fortsatt ute etter hjernerystelsen han fikk mot Real Madrid sist.

Michel Salgado er eneste mann som helt sikkert ute for Real Madrid. I tillegg er det usikkerhet rundt David Beckham. Zinedine Zidane, Michael Owen og Raul har alle slitt med skader den siste tiden, men er friskmeldt til slaget i Torino.

BAYER LEVERKUSEN - LIVERPOOL (1-3)
BayArena, kl 20.45
Vårt tips: 2-0

Jerzy Dudeks store tabbe på Anfield kan bli skjebnesvanger for Liverpool. Nå trenger Bayer Leverkusen en 2-0-seier for å sende Liverpool ut av Champions League.

Paul Freiers og Robson Pontes gule kort for 15 dager siden gjør at de må stå over det viktige oppgjøret i Leverkusen. I tillegg er midtstoppertrioen Juan, Roque Junior og Jens Nowotny ute med skader. Det gjør vertene sårbare defensivt. Men det blir offensiv satsing fra start av for Leverkusen. Dimitar Berbatov, Franca og Andriy Voronin vil trolig alle få sjansen fra start.

Steven Gerrard var utestengt i oppgjøret på Anfield, men Igor Biscan storspilte som erstatter. På BayArena er Liverpool-kapteinen tilbake. Fernando Morientes er uaktuell for spill i Champions League, noe som gjør at Liverpool må stole på Milan Baros på topp.

MONACO - PSV EINDHOVEN (0-1)
Stade Louis II
Vårt tips: 3-1

Monaco var i finalen i Champions League forrige sesong og har mål om å kopiere den bedriften. Trener Didier Deschamps kan Champions League bedre enn de fleste og satser på tomålsseier mot PSV Eindhoven.

Det er lite trolig at Hassan El Fakiri blir å se på Stade Louis II i kveld, men en som kan spille en rolle for monegaskerne er Javier Chevanton. Den uruguayanske storscoreren er tilbake etter langvarig skade og er i troppen. Men Deschamps starter trolig med Javier Saviola og Emmanuel Adebayor på topp. Keeper Flavio Roma er tvilsom på grunn av skade.

PSV Eindhoven kommer til å gå ut i en forsiktig 4-5-1-formasjon med Jan Vennegoor of Hesselink som eneste spiss. Men på benken sitter nyinnkjøpte Roberto. Brasilianeren scoret tre mål mot TOP Oss i cupen torsdag og er i storslag. John de Jong og Alex gikk begge glipp av den kampen, men er tilbake til møtet med Monaco.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere