Gigantiske stadionplaner for QPR

Foto: Pa Photos / NTB Scanpix

Queens Park Rangers forlater trolig Loftus Road.

13.12.13 13:04

Queens Park Rangers går med en fantastisk drøm om å forlate Loftus Road til fordel for et helt nyrenovert område i Old Oak, nordvest i London.

Området skal trolig hete New Queens Park og det gamle industriområdet skal etter planen få 24.000 nye boliger, et gigantisk luksushotell, kontorlokaler, restauranter, kinoer og andre bygninger med trivielt innhold. Kronen på verket skal bli QPRs nye lekegrind, et stadion med kapasitet til å ta imot 40.000 elleville fans.

Loftus Road er blant de eldste og mest ærverdige stadionene som er igjen i England, men samtidig er det meget utslitt og trangt der inne. Kapasiteten er 18.000 - noe som var minst i fjorårets Premier League. Snittet til QPR i mesterskapsserien denne sesongen er på 17.006.

Måtte flytte
- Loftus Road er – og vil alltid være – et spesielt sted for klubben og våre supportere, men vi trenger mer enn 18.000 i kapasitet, sier QPRs styreleder Tony Fernandes til klubbens hjemmesider.

- Det er ingen mulighet til å ekspandere der stadion ligger nå, så vi må se oss om etter nye områder, fortsetter han.

- Med revitaliseringen av Old Oak har vi muligheten til utvikle et nytt stadion og dermed sikre klubbens fremtid som en del av Vest-London, sier han.

QPR flyttet første gang inn på Loftus Road i 1917. To ganger, i 1931 og 1963, brukte de White City Stadium som sin hjemmebane.

Skal ta med seg atmosfæren
- Vi skal bygge et stadion QPR-fans og de nye beboerne rundt stadion kan være stolt over. Loftus Road er velkjent for sin atmosfære, og med hjelp fra supporterne er det vårt hovedmål å sørge for at atmosfæren blir med over til det nye anlegget, sier styrelederen.

Det nye området skal etter planen samtidig danne 50.000 nye arbeidsplasser.

Det nye stadionet blir liggende sju-åtte minutters kjøring unna Loftus Road og skal ferdigstilles i 2018.

QPR ligger på andreplass i mesterskapsserien etter 19 kamper, og har like mange poeng som serieleder Burnley.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.