Gigantoppgjøret preget av filming: - Det er en skam for fotballen

AVGJORDE: Luis Suarez avgjorde gigantoppgjøret mot Real Madrid med sitt første El Clasico-mål, i en kamp som ble skjemmet med mye filming og skuespill.

AVGJORDE: Luis Suarez avgjorde gigantoppgjøret mot Real Madrid med sitt første El Clasico-mål, i en kamp som ble skjemmet med mye filming og skuespill. Foto: Manu Fernandez (Ap / NTB scanpix)

Barcelona vant El Clásico, men kampen blir husket vel så mye for noe annet.

22.03.15 23:42

BARCELONA - REAL MADRID 2-1:

Det ble et heidundrende El Clásico mellom Barcelona og Real Madrid søndag kveld, og katalanerne sikret seg til slutt en 2-1-seier og tok med det et gigantisk steg mot La Liga-tittelen.

Lagene serverte mye finspill og lekre scoringer, men la likevel en mørk skygge over oppgjøret med store mengder skuespill kampen igjennom, noe som fikk blant andre Gary Lineker til å reagere.

- Det er en del fantastisk fotball i disse kampene, men filmingen og skuespillet er en skam for fotballen, skrev
BBC-programlederen på Twitter.

Jeremy Mathieu og Cristiano Ronaldo sørget for at det sto 1-1 til pause, etter en omgang der gjestene fra Madrid var best.

Etter hvilen tok hjemmelaget over, og Luis Suarez' scoring etter 56 minutter skulle vise seg å bli omgangens eneste og dermed det avgjørende målet.

Dermed rykker Barcelona ifra Real Madrid på toppen av tabellen og er nå fire poeng foran sin store rival.

Real-manager Carlo Ancelotti var fornøyd med mye av det han så fra laget sitt, men mener spillerne ble slitne mot slutten.

- Vi spilte veldig bra i 60 minutter, men ble dårligere de siste 30. Det blir vanskeligere å vinne ligaen nå. Vi er fire poeng bak, men vi gir ikke opp, sa italieneren etter kampen.

Uavgjort til pause
Den første omgangen på Camp Nou ble en meget innholdsrik og underholdende affære, og det var Real Madrid som imponerte mest på fremmed gress.

Gjestene var svært nærme scoring allerede etter 12 minutter, da Cristiano Ronaldo ble servert av Karim Benzema på bakre stolpe. Ronaldos avslutning overlistet Claudio Bravo i Barcelona-målet, men smalt dessverre for portugiseren i tverrliggeren.

Der Real Madrid sløste med sin første målsjanse, var Barcelona dødelig effektive når deres første mulighet bød seg. Lionel Messi slo et frispark inn i feltet hvor Jeremy Mathieu hadde løpt seg fri fra markeringen. Franskmannen satte hodet til og kunne konstatere at hans første Barcelona-mål var et faktum.

Vertene fikk en alle tiders mulighet til å doble ledelsen da halvtimen var spilt, men Neymar sviktet alene med Iker Casillas.

Istedet gikk Real Madrid rett i angrep og utlignet med et praktmål. Luka Modric spilte ballen inn i feltet mot Benzema hvor franskmannen vartet opp med en lekker hælflikk. Ballen endte opp i føttene til Ronaldo som var på full fart framover, og portugiseren kunne enkelt dytte inn utligningen med utsiden av foten.

Real Madrid fortjente målet sitt og fortsatte å presse på for ytterligere nettkjenninger. Like før pause var de veldig nære å ta ledelsen, men Gareth Bale avsluttet en meter til side for mål etter klabb og babb på et hjørnespark.

Suarez avgjorde
I den andre omgangen hadde Barcelona tydelig bestemt seg for å heve spillet sitt, og etter ti minutter sørget Luis Suarez for det som skulle vise seg å bli matchvinner-målet da han ble spilt igjennom av Dani Alves, tok med seg ballen på en berøring før han avsluttet kontrollert med venstrefoten.

Det kunne fint ha blitt flere scoringer på Camp Nou, og særlig hjemmelaget hadde flere gylne muligheter til å punktere kampen, men dessverre for katalanerne ble både Lionel Messi, Luis Suarez og Neymar alle litt for ubesluttsomme i avslutningsøyeblikkene.

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.