*Nettavisen* Sport.

Giggs og Beckham på samme lag?

Foto: PA Photos/Scanpix

Det kan bli en realitet i sommer.

22.05.12 11:27

Ryan Giggs er den eneste spilleren over 23 år som har fått klarsignal av Manchester United til å spille i sommerens OL-turnering i fotball.

Waliseren har aldri fått muligheten til å delta i et VM eller EM, og det er kanskje derfor manager Sir Alex Ferguson har gitt denne tillatelsen.

Hvorvidt Giggs kommer med på laget er imidlertid ikke sikkert. Det er Stuart Pearce som har ansvar for å ta ut laget til sommerens leker.

Gammel kjenning
Selv skal Giggs være positiv til spill i OL. Veteranen håper også å få med seg en gammel kjenning på laget, nemlig LA Galaxys David Beckham.

De to kom opp sammen gjennom Manchester Uniteds ungdomsakademi, og spilte begge en viktig rolle for klubben både på 1990-tallet og 2000-tallet.

Mens Beckham i 2003 valgte å prøve lykken i spansk fotball med Real Madrid, har Giggs blitt værende i United og er fortsatt en viktig spiller for klubben.

- Beckham har i mange år vært en god venn av meg, og er det fortsatt. Det hadde vært utrolig flott om vi kunne spille på samme lag igjen, sier Giggs til Sky Sports.

- Vi startet karrieren sammen på ungdomslaget i United. Om vi fortsatt kan spille sammen 20 år senere så er det utrolig, sier waliseren.

Storbritannias OL-sjef har lov til å ta med tre spillere som er over 23 år i troppen. Totalt kan Pearce ta med 23 mann til lekene i London.

- Snakket med Pearce
Giggs har allerede signalisert at han ønsker én av disse tre plassene, og det samme har Beckham.

- Ja, jeg ønsker å være en del av OL-laget. Om jeg kommer med eller ikke gjenstår å se, sier den rutinerte Manchester United-spilleren.

- Jeg har snakket med Stuart Pearce om dette, men det er det også en rekke andre spillere som har gjort. Jeg håper på en plass på laget, sier Giggs.

London-OL åpner 27. juli. Team Storbritannia skal møte Senegal, De forente arabiske emirater og Uruguay i gruppespillet. Kampene spilles i Manchester, Cardiff og London.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.