Giggs skryter av van Gaal

SKRYTER: Ryan Giggs har mye bra å si om Louis van Gaal.

SKRYTER: Ryan Giggs har mye bra å si om Louis van Gaal. Foto: Martin Rickett (PA / NTB scanpix)

- Han har et fantastisk rykte, sier waliseren.

Ryan Giggs er midlertidig manager i Manchester United om dagen, men det er ventet at nederlandske Louis van Gaal vil bli utnevnt som ny sjef om kort tid.

Stjernejournalist Ian Ladyman i Daily Mail meldte nylig at van Gaal kan bli presentert allerede neste uke.

David Moyes fikk sparken fra jobben tidligere denne måneden og spekulasjonene rundt hvem som skal ta over har vært svært mange.

De siste dagene har imidlertid mer og mer pekt mot van Gaal. Noen har også tatt til orde for at Giggs skal få jobben permanent, men til tross for en imponerende debut mot Norwich, blir han sett på som litt uerfaren i rollen.

Den 62 år gamle nederlenderen har oppnådd mye med klubber som Ajax, Barcelona og Bayern München. Han er kjent for å være sta og streng, men oppnår også resultater med sine metoder. Det er allerede bestemt at han etter sommerens VM-sluttspill skal slutte i sin nåværende jobb som landslagssjef for Nederland. Han har uttalt at han gjerne drar til England.

Og skal vi tro Ryan Giggs, vil van Gaal passe bra inn i United.

- Han har et fantastisk rykte og har oppnådd mye i mange land. Han har også tatt Nederland til VM. Merittlisten hans er utrolig, sier Giggs ifølge TheMirror.

Giggs sier videre at han gjerne blir en del av teamet til van Gaal, men veteranen har fortsatt ikke bestemt seg for om han fortsetter spillerkarrieren.

Det er heller ikke umulig at vi får se Giggs på banen i ligainnspurten.

- Det er noe jeg har tenkt på. Vi får se hva som skjer. Det avhenger litt av hvordan laget presterer og om jeg kan ta en plass. Det viktigste for meg er at vi vinner kamper. Er det best om jeg spiller? Vi får se, sier waliseren.

- Jeg har en del å tenke på over sommeren når det gjelder spillerkarrieren. Jeg tenker egentlig bare på det som skjer nå. Resten får vi ta etter sesongen.

Giggs har ikke hørt noe nytt om sin egen situasjon i United.

- Ikke noe har forandret seg. Enn så lenge er jeg manager ut sesongen. Vi skal ta en ny prat med ledelsen da. Jeg snakker med Ed Woodward hele tiden. Men akkurat nå lar han meg forberede laget i fred og ro, sier manageren.

Manchester United møter Sunderland lørdag.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.