*Nettavisen* Sport.

Ginola saksøker Houllier

Foto: Pa Photos/Scanpix

Og grunnen til det er rimelig spesiell.

Den tidligere Tottenham- og Newcastle-spilleren David Ginola saksøker Gerard Houllier, melder BBC.

Grunnen til det, er rimelig spesiell.

I 1993 spilte Frankrike den siste kampen i VM-kvalifiseringen, og Bulgaria var motstander. Franskmennene trengte ett poeng for å sikre VM-deltakelsen, og på overtid var stillingen 1-1.

Slo vekk ballen
Innbytter David Ginola har ballen på Bulgarias banehalvdel, og velger å slå et innlegg inn mot Eric Cantona. Innlegget blir brutt, Bulgaria kontrer og scorer målet som gjør at Frankrike ikke kvalifiserer seg til VM.

Gerard Houllier trente Frankrike på den tiden, og har senere lagt skylden på Ginola for at de ikke nådde VM-sluttspillet.

- Eventyret er over, så alt for tidlig. Med bare 30 sekunder igjen ble vi knivstukket i ryggen på verst tenkelig tidspunkt. Dommeren hadde fløyta i munnen, og Ginola velger å slå et innlegg i stedet for å holde på ballen. Det ga Bulgaria sjansen til å kontre på oss og score, har Houllier sagt om hendelsen.

- Han ga meg skylden for at Frankrike ikke nådde VM. Min «forbrytelse» var at jeg slo et innlegg mot Cantona som ikke nådde frem, skrev Ginola i sin biografi i 2000.

Saksøker Houllier
Nå er tidligere Liverpool- og Aston Villa-manager Houllier igjen ute med pekefingeren, og i boka «Coaches' Secrets» drar han opp Ginolas feilvurdering nok en gang. Og nå har begeret rent over.

Ginolas har nemlig valgt å saksøke Houllier for æreskrenkelse.

- Å bruke de ordene, og attpåtil trykke dem i en bok som er ment å selge stort, gjør ordene enda sterkere, sier Ginolas representanter.

- For to år siden kritiserte han Ginola på fransk fjernsyn. Da viste David ham det gule kortet, og advarte mot å fortsette. Nå er det røde kortet oppe av lommen, sier Florian Sanchez, utgiver av Houlliers bok.

Rettssaken er lagt til 12. desember i Toulon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag