*Nettavisen* Sport.

Gir Lyn kort Ighalo-frist

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Men nå får Brann konkurranse fra en tidligere mesterligavinner.

21.07.08 12:54

BRANN-AALESUND 1-2:

BRANN STADION (Nettavisen): Da Brann tok imot Aalesund i Bergen søndag, skapte de sjanser på løpende bånd. Men på ti klare muligheter ble det bare én scoring. Med to forsvarstabber i tillegg endte kampen med 1-2-tap.

Brann spilte uten toppscorer Thorstein Helstad som er ute med kneskade. Sjansesløsingen viste at de trenger andre spillere som kan avgjøre kamper, spesielt når første kvalifiseringskamp i Champions League bare er åtte dager unna.

Lørdag sprakk nyheten om at Brann hadde lagt inn et gigantbud, i norsk målestokk, på Lyns stjerneskudd og spiss Odion Ighalo (19). Budet på 15 millioner valgte styret i Lyn å avslå, noe som har skapt full krig i Oslo-klubben.

Rask avklaring
Brann har ikke tid til å vente på at oppvasken skal tas i Oslo, ettersom første kvalifiseringskamp til mesterligaen er like om hjørnet.

- Vi må ha en ny spiller på plass til utgangen av denne måneden. Da har vi allerede spilt den første kvalifiseringskampen i Champions League. Når det gjelder Ighalo ønsker vi å ha en avklaring i løpet av de nærmeste dagene. Det er fordi andre interesserte kan komme på banen. Hvis vi ikke blir enig med det første, blir det ikke noe av den overgangen, sier sportslig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Etter det Nettavisen erfarer skal Oslo-klubben ha et ønske om å få minst 20 millioner kroner for spilleren dersom de skal selge ham på nåværende tidspunkt. I Bergen ønsker man ikke å strekke seg stort lengre enn de 15 millionene de har lagt på bordet, men Bruun-Hanssen oppfatter ennå dialogen med Lyns sportsdirektør Torgeir Bjarmann som positiv.

Ajax på Ullevaal
Etter det Nettavisen kjenner til, er Brann så langt den eneste klubben som har kommet med et konkret bud. Denne informasjonen bekreftes av Ighalos agent Atta Aneke.

- Det er ikke kommet noen flere bud enn det fra Brann, nei.

Dette kan imidlertid forandre seg. Nettavisen vet at den tidligere mesterligavinneren Ajax satt ringside på Ullevaal for å speide på Ighalo søndag kveld. Da vant Lyn 3-2 mot Strømsgodset og Ighalo bidro sterkt til at det ble tre poeng blant annet ved å score et mål. I tillegg satt den nederlandske toppklubben AZ og noterte flittig i blokken. To andre Moskva-klubber var også til stede i Oslo for å kartlegge Ighalo nærmere, i tillegg til en tysk toppklubb.

Dette kan bety trøbbel for Brann.

- Vi går ikke inn i en budkrig med klubber utenfor Norge. Det sier seg selv at dersom en klubb fra en større liga kommer på banen, så har de en fordel i og med at de har større ressurser, sier Bruun-Hanssen til Nettavisen.

Ikke for enhver pris
- Vi handler ikke spillere for enhver pris. Det må være noenlunde fornuft mellom det vi betaler og det vi får igjen. Ighalo er interessant i så måte, sier Bruun-Hanssen.

Dersom det ikke skulle bli Ighalo-napp for Brann, har de andre navn på blokken. Lyns Espen Hoff, Tromsøs Morten Moldskred og Strømsgodsets Mattias Andersson er aktuelle spillere. Bruun-Hanssen hevder imidlertid at klubben ikke på noen måte er desperat etter nye spisser.

- Vi har full tillit til de angriperne vi allerede har og synes de gjør en god jobb for Brann. At vi ser etter andre spillere har med at vi trenger det lille ekstra når vi skal prøve å komme inn i Champions League.

I Lyn har ikke Torgeir Bjarmann ønsket å kommentere noe som går på Branns bud på Ighalo.

I Norge åpner overgangsvinduet 1. august og stenger den siste i samme måned. Det internasjonale overgangsvinduet åpnet 1. juli. Nye spillere som kommer til Norge kan ikke spille obligatoriske kamper for sin nye klubb før 1. august uansett turnering.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.