*Nettavisen* Sport.

Gir seg selv avisnekt

Foto: Erlend Aas/Scanpix

Spillerne vil helst unngå alt oppstyret før lørdagens kamp mot Danmark.

SANDEFJORD (Nettavisen): Presserommet på Komplett.no Arena i Sandefjord er stappfullt av journalister. For mange til å telle bare ved å kikke seg rundt. 50? Minst. 100? Tja, ikke så veldig langt unna, kanskje.

Landets største aviser gir sine lesere side etter side etter side med forhåndsstoff før den viktige EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Danmark i Oslo på lørdag. TV-kanalene gir samme service til sine seere.

- Best å holde seg unna
Pressedekningen er alltid stor under landskamper, men denne gang vil den være ekstra stor.

Norge kan ta et meget langt steg mot EM-sluttspillet i Polen og Ukraina med seier mot Danmark, og lørdagens kamp er derfor usedvanlig viktig.

- Det er best å holde seg unna avisene og alt som skrives og sies om kampen, sier John Arne Riise til Nettavisen.

30-åringen spiller lørdag sin 94. landskamp og har vært i vinden for både sportslige og utenomsportslige hendelser. Han er vant til å forholde seg til media.

Selvpålagt
Avisnekten er selvpålagt. Dette er ikke noe Egil Drillo Olsen har gitt beskjed om.

- Det er bare noe jeg selv velger. Jeg bruker å lese litt på hotellet av og til under andre landskamper, men denne kampen er spesiell, forklarer Riise.

Han regner med at mediene er fulle av meningsutvekslinger og ordkriger mellom nordmenn og dansker og vil helst ikke vite om det.

- Det kan tappe en litt for krefter. Normalt er det ikke noe problem, men jeg velger heller å se en god film eller lese i boka mi eller slappe av. Det er mitt fokus. Det fungerer for meg.

- Viktig å være kul
Landslagets eldstemann, Kjetil Wæhler, har samme innstilling som Riise.

- Man skal ikke lese så mye aviser, for det er sikkert mye haussing både i Danmark og Norge i forhold til denne kampen. Det er viktig å være litt kul i forhold til det som skjer, sier Wæhler til Nettavisen.

- Merket du noe til interessen før du reiste fra Danmark?

- Det har vært litt snakk i det siste. Det nærmer seg og man merker det, men jeg tror som sagt at man skal distansere seg litt fra pressen og det som blir skrevet og ikke bli påvirket av det.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.