RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Giroud-dobbel senket Citys overmenn

DOBBEL: To scoringer av Olivier Giroud sendte Arsenal videre til kvartfinalen i FA-cupen.
DOBBEL: To scoringer av Olivier Giroud sendte Arsenal videre til kvartfinalen i FA-cupen. Foto: Matt Dunham (AP)
Arsenal er klare for kvartfinale.

ARSENAL - MIDDLESBROUGH 2-0:

Middlesbrough kjemper i toppen av Championship, og kan fort bli å finne i Premier League neste sesong. Samtidig sto Middlesbrough for en av de store cupskrellene i forrige runde av FA-cupen, da de slo selveste Manchester City 2-0 på Etihad Stadium.

Likevel var det hjemmelaget Arsenal som var klare favoritter før FA-cupmøtet mellom de to lagene på Emirates Stadium søndag ettermiddag.

Og i løpet av to minutter drøyt midtveis i første omgang viste en franskmann hvorfor.

Olivier Girouds to mål før pause drepte nemlig mye av spenningen i kampen, og sendte Arsenal videre til sjette runde i FA-cupen på bekostning av Championship-laget.

- Kan ikke si det

- Mot Manchester City vant vi alle 50-50-duellene, vi var mer konsentrerte og organiserte. I dag var spesielt første omgang dårlig, sier Middlesbrough-manager Aitor Karanka etter 2-0-tapet for Arsenal.

Begge Arsenals mål kom før hvilen, og det var et bedre Middlesbrough-lag som entret matta til andre omgang - uten at det hjalp på sluttresultatet.

- Hva jeg sa? Jeg er kompisen din, men det kan jeg ikke si, svarer Karanka til BBC og ler.

Giroud-dobbel

Det første målet kom etter at Arsenal hadde holdt en ren fotballoppvisning på Middlesbroughs banehalvdel.

Alexis Sanchez startet det hele med en dribleserie utenfor gjestenes 16-meter, før han sendte ballen videre til Santi Cazorla via Danny Welbeck.

Spanjolen fant Kieran Gibbs med en lissepasning som løste opp hele gjestenes forsvar, og venstrebacken sendte ballen på førstetouchet tilbake i feltet - der Olivier Giroud ventet og hamret kula under Middlesbrough-keeper Tomas Mejias.

To minutter senere skaffet Arsenal seg corner.

Alexis Sanchez så at Giroud startet tidlig, og slo inn mot franskmannen. Giroud på sin side hamret løs på hel volley, og keeper var sjanseløs.

2-0, og kampen var i praksis nesten avgjort.

God 'Boro-keeper

Alexis Sanchez holdt på å legge på til 3-0 før pause, mens både Danny Welbeck og Mesut Özil misbrukte sine muligheter tidlig etter hvilen.

Kampen fortsatte å handle om Arsenal, og i særdeleshet Alexis Sanchez, Santi Cazorla og Mesut Özil. Trioen styrte hele spillet på banen, uten at det resulterte i flere mål på Emirates Stadium.

'Boro-keeper Tomas Mejias var nemlig i det umulige hjørnet, og sørget for at vertene ikke fikk flere mål enn Girouds to i første omgang.

Trekning på mandag

Dermed er sju av åtte lag klare for FA-cupens kvartfinale.

I samme selskap som Arsenal er Premier League-klubbene Liverpool, Aston Villa og West Bromwich, Championship-klubbene Blackburn og Reading, og League One-klubben Bradford.

Manchester United og Preston gjør opp om den siste plassen på mandag.

Da foretar også Det engelske fotballforbundet trekningen av kampoppsettet for kvartfinalene.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere