RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Given slakter Newcastle

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
- De fikk meg til å gjøre ting jeg ikke ville, sier veterankeeperen.

Etter tolv sesonger på St. James' Park ble det en brå slutt på oppholdet da han på tampen av overgangsvinduet i januar tok turen til hardtsatsende Manchester City.

Nå er han mildt sagt oppgitt over klubben han spilte 354 kamper for.

- Jeg føler at etter alt det jeg gjorde for klubben, så kunne de ha behandlet overgangssaken langt bedre. På slutten følte jeg at de bare var interessert i pengene til City, sier 32-åringen ifølge BBC.

Mistrivdes
Han sier også at han ikke tenkte på å annet enn å forlate klubben den siste tiden.

- De fikk meg til å gjøre ting jeg ikke ville, og det ble en mulighet for meg til å fortsette karrieren og hente flere trofeer i en annen klubb. Det har blitt verre de siste seks månedene. Det har ikke vært koselig å reise på treninger. Kanskje det bare er meg som er egoistisk, men jeg føler jeg fortjente en bedre behandling, sier 32-åringen.

Det var spesielt én kamp som fikk Given til å seriøst tenke på å forlate klubben. Det stygge 1-5-tapet hjemme mot Liverpool.

- Liverpool-kampen var den verste nedturen i karrieren min. Da hadde jeg en følelse av at hvis jeg ga meg med fotballen, så hadde det vært helt greit. Jeg var så langt nede.

Sliter i bunn av tabellen
Newcastle har foran hver Premier League-sesong gitt høye løfter til fansen, men resultatene har uteblitt. Og selv om Given signerte en ny femårskontrakt i 2006, sier han nå at han var møkklei og skuffet over klubbens overambisiøse ambisjoner. Newcastle befinner seg for øyeblikket på en 15.-plass på tabellen, kun ett poeng over nedrykksstreken.

Newcastles beste plassering i Premier League siden Given kom fra klubben i 1997, var en 3.-plass i 2002-2003-sesongen.

Nå er han klar for å kjempe om trofeer med City.

- Jeg er sikker på at jeg kommer til denne klubben for å vinne trofeer. Jeg hadde ikke ville lagt opp nå vel vitende om at jeg lot den sjansen gå fra meg, avslutter den nybakte City-keeperen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere