Gjør gull av gråstein

Foto: Tommy Ellingsen/Scanpix

Hva har skjedd med laget fra Oljebyen?

27.08.12 11:21

LERKENDAL (Nettavisen): Selv om det kanskje ikke blir gull på Viking er det ingen tvil om at Kjell Jonevret har gjennomført en totalrenovering av klubben fra Stavanger.

- For én måned siden lå vi på kvalifiseringsplass. Nå gråter nesten guttene i garderoben etter å ha spilt uavgjort på Lerkendal, sier Kjell Jonevret til Nettavisen etter kampen søndag kveld.

Dette tydeliggjør hva som har skjedd med Viking etter at den gamle moldesjefen tok over i Viking. Rune Almenning Jarstein i vikingmålet er strålende fornøyd med nysjefen.

- Han har kommet inn og tatt kontroll. Han er stabil mann, og man vet hvor man har han. I tillegg sprer han godt humør i gruppen, sier landslagskeeperen til Nettavisen.

Jarstein poengterer at det defensive arbeidet er noe som laget har blitt merkbart bedre på etter Jonevrets inngang.

- Når det gjelder det som skjer på banen, så har vi blitt mye bedre defensivt under Jonevret. Det har påvirket hele spillet vårt på alle deler av banen, sier Jarstein.

Ny treningshverdag
Viking-keeperen mener overgangen fra Åge Hareide til Jonevret har gitt laget en ny treningshverdag, i positiv forstand.

- Treningene er helt annerledes. Det gjøres mye mer som kan relateres til kampsituasjoner. Det virker som guttene trives veldig godt med systemet, sier keeperen.

Sjefen kan ikke direkte si hva han har gjort annerledes, men velger å skryte av en tropp som strutter av selvtillit.

- Det er mye bra på gang. Jeg kan se det hver dag på trening. Guttene sprudler av selvtillit, sier Jonevret.

Og påpeker at laget har fortsatt mye de kan bli bedre på:

- Vi har blitt bedre på mange områder, men det er viktig at vi fortsetter å ha progresjon i alt det vi gjør. Vi kan aldri bli fornøyde, sier treneren.

Foto: Trond Reidar Teigen

- Ikke noe hokus pokus
André Danielsen, spilleren med godt over hundre vikingkamper, er litt mer beskjeden enn sin keeper når han skal forklare transformasjonen.

- Det er ikke noe hokus pokus. Han har sin formasjon og sin stil. Vi har alltid vært et godt lag, men nå har det endelig løsnet, sier midtbanespilleren.

- Det er ikke noe spesifikt Jonevret har gjort?

- Jo da, han har hatt noe fokus på det defensive, også har vi blitt mye mer effektive foran mål. Nå er vi endelig i en fin flyt, og da går det som oftest mye bedre, sier Danielsen.

- Medalje er ikke målet
Med fem seire og én uavgjort på de seks siste kampene, så har blåtrøyene gjort et gedigent plasseringshopp på tabellen. Det som bare var grått for en kort tid tilbake, ser nå adskillelig mye bedre ut.

- Vi håper å henge på de tre lagene over oss. Målet er ikke medalje. Luken opp dit er nok for stor for oss, sier Viking-sjefen.

Selv om medalje ikke er målet, så åpner likevel Jonevret for at toget ikke helt har gått, enda, og motsier seg selv litt.

- Tja, det er 61 poeng igjen å spille om. Jeg vet ikke helt om det holder til medalje, jeg, Sier Jonevret.

Jarstein legger seg mer på klisjenivået, og vil helst at laget skal ligge unna noe medaljesnakk.

- Vi er flink til å nullstille. Det er ikke noe medaljesnakk. Vi tar bare én kamp av gangen, sier Jarstein.

Viking ligger per dags dato ti poeng bak serieleder Molde, ni poeng bak Strømsgodset og seks poeng bak Rosenborg. Med ti kamper igjen, og samme seiersrekke som de har hatt nå, må Vikingstaben kanskje begynne å snakke om medalje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.