*Nettavisen* Sport.

Gjør Moa-Mos mot RBK?

Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX

Vålerenga-brødrene Moa og Mos får sjansen i seriepremieren mot Rosenborg.

15.03.09 19:00

VALLHALL (Nettavisen): Det er ikke mye som ikke er skrevet om Moa etter 23-åringens utrolige debutsesong i Tippeligaen i fjor. Men mens storebror måtte vente tre serierunder før han fikk sin debut fra start (borte mot LSK, to mål), ser tre år yngre lillebror Mostafa «Mos» Abdellaoue å få tillit allerede fra første spark – borte mot Rosenborg i seriepremieren søndag.

- Det er veldig overraskende, jeg spilte tross alt andredivisjonsfotball for et halvt år siden, sier Mos til Nettavisen.

Innspilt Skeid-trio
Selv er den anvendelige 20-åringen meget klar på at VIFs førsteellever ennå ikke er klar, men Nettavisen er sikker på at brødrene Abdellaoue vil spille sammen på topp mot Rosenborg, med Moa på topp, og Mos sannsynligvis i midten like bak, sammen med Morten Berre og Dawda Leigh på flankene: En ren Skeid-kvartett, hvor trioen Moa, Mos og Leigh kjenner hverandre godt fra sin tid i Skeid.

Det kan være et hendig våpen.

- Vi har sett det i en del av treningene i vinter, det er tydelig at de kjenner hverandre, sier Martin Andresen til Nettavisen.

Og selv om drømmen selvsagt er å lage Mos av Rosenborg, vil likevel VIF-treneren være forsiktig med å matche lillebror Abdellaoue for mye i starten.

- Vi skal være forsiktig med ham, og det vil gå mye opp og ned i starten.

Advarer mot sammenligning
Moa, med sine ni seriemål og påfølgende profftilbud fra utlandet i fjor, gleder seg voldsomt til å få spille med sin lillebror, men understreker også at han ikke må pålegges for mye press i starten.

- Han løper mye, binder opp folk, og jobber bra for laget.

- Forhåpentligvis får han en debut som jeg hadde mot Lillestrøm, men han skal få slippe å bli sammenlignet for mye med meg.

Helt fritt for sammenligning er det ikke – Moa mener faktisk lillebroren har kvaliteter som han selv ikke har.

- Han har faktisk en bedre høyrefot enn meg, dessuten er han god på hodet.

Sjekk også: Tipp tabellen og vinn en bil
Sjekk også: Er du en bedre manager enn redaktøren?

Sjekk også: Her ser du Tippeligaen

- Finner brutter’n foran mål
Og selv om Mos selv mest er gira på å spille spiss, har han ingen problemer med å skulle være den som hjelper storebror Moa med å senke trønderne på søndag.

- Jeg vet i alle fall hvor han pleier å løpe – og å stå:

- Foran mål!

Selv mener Moa at han fortsatt har et stykke igjen til fjorårets storform, men likevel beviste han sist søndag at han er på gang gjennom sin perle av en scoring borte mot Stabæk. Storebror Moas utrolige utvikling er også en stor inspirasjon for Mos, som også deler Moas ambisjoner.

- Selvsagt drømmer jeg også om å få sjansen i utlandet, men jeg trives veldig godt her i Vålerenga. Jeg er blitt tatt vel imot, og har utviklet meg mye her i vinter.


Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.