*Nettavisen* Sport.

Gjør narr av Louis van Gaal

EN HARD NØTT: Louis van Gaal vil trolig by på utfordringer for britisk presse. Foto: Rafael Marchante (Reuters / NTB scanpix)

Får tips om hvordan Uniteds nye manager bør håndteres.

21.05.14 12:35

Det nederlandske nettstedet NRC.nl har publisert en underholdende artikkel om hvordan en journalist bør opptre i møter med den nye manageren i Manchester United, Louis van Gaal.

Bak humoren ligger det også alvor.

Den Amsterdam-fødte 62-åringen er kjent for å være både krass, arrogant og vanskelig. Dette gjenspeiles også i rådene som journalist Peter Zantingh gir sine britiske kolleger.

Det presiseres eksempelvis at man alltid kun skal spørre om kampen som nettopp er spilt. Ikke den neste. Heller ikke om overgangsrykter, spillerkjøp eller noe som har skjedd på treningsfeltet. Kun om dagens kamp.

«Et intervju med van Gaal vil nesten bestandig ende opp med å bli et intervju om intervjuet», eller mer bestemt en samtale hvor han stiller spørsmål om dine spørsmål.

Råd nummer én er helt enkelt å forberede seg på alle typer humør. Uansett om van Gaal kommer fra seier, uavgjort eller tap, kan et enkelt spørsmål sette i gang en stor eksplosjon.

Et eksempel kommer allerede i råd nummer to. Selv om Manchester United skulle tape 0-3 hjemme mot Sunderland, bør ikke britiske journalister tro at van Gaal er skuffet. Det kan være sesongens beste kamp av United. Så britene bør stille nøytrale spørsmål som «hva synes du om kampen?».

Råd nummer tre fremstår som spesielt viktig: «Ikke introduser deg selv. Da får han vite navnet ditt, og han vil huske det og bruke det mot deg».

Er du kameramann, kan dette også gå ut over kameraet ditt.

Se eksempler både 3,46 og 5,28 minutter ut i denne videoen:

HTML EMBED


Det presiseres også at du bør glemme alt som heter fakta, ettersom det er Louis van Gaal selv som avgjør hva som er fakta og hva som er fiksjon. Hans meninger er fakta, dine fakta er kun meninger.

Totalt ramser Zantingh opp ti råd til britiske journalister i sin artikkel. Se alle rådene her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag