RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjør uventet comeback

Foto: RICARDO MORAES (Reuters)
Sist oppdatert:
Etter snart et års fravær, gjør Ronaldinho nå et høyst uventet comeback på Brasils landslag.

Oslo (ANB): Landslagssjef Mano Menezes tok torsdag ut ballkunstneren i troppen som 5. september skal møte Ghana i en vennskapskamp i London.

Etter at han forlot AC Milan, spiller 31-åringen nå for Flamengo i hjemlandet. Der ser det ut til at karrieren hans er i ferd med å få en ny oppblomstring. I løpet av de 12 siste kampene har han scoret fem mål.

Ledertype
- Han har framstått som en av toppspillerne her i Brasil denne sesongen, sier Menezes, og begrunner det overraskende uttaket videre:

- Ronaldinho kan komme til å bety det samme for landslaget som han nå gjør for klubblaget sitt. Han er en ledertype, og kan bli en nøkkelfigur vi har bruk for på landslaget.

Og hvem vet – kanskje dette er starten på del to av Ronaldinhos landslagskarriere. Den så ut til å ta slutt i fjor, da han ble vraket fra Brasils tropp til VM-sluttspillet i Sør-Afrika. Den daværende Italia-proffen ble ansett som en sterkt dalende stjerne.

Mot ny vår?
Men nå mener landslagssjefen at han fortjener en ny mulighet. Han håper veteranen vil kunne bli et nytt friskt pust i et landslag som har slitt de siste månedene. I Copa America, for eksempel, måtte fotballstorheten si takk for seg i kvartfinalen, og en vennskapskamp mot Tyskland endte med tap 0-2.

Neste fotball-VM, i 2014, er som kjent Brasil vertskap for, og Menezes har en stor oppgave med å bygge opp et best mulig lag til den store begivenheten. Kanskje med Ronaldinho i en nøkkelrolle? (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere