Gå til sidens hovedinnhold

- Glad for at liv ikke gikk tapt

Brann-supporterne slakter både NFF og arrangørene etter tribuneulykken.

Den ble langt mer dramatisk enn de hadde forestilt seg, turen som Brann-supporterne tok til Haugesund for å følge laget sitt spille tippeligakamp mot rogalendingene.

For da Erik Mjelde ga bergenserne ledelsen midtveis i første omgang, ble trykket fra de rødkledde supporterne så stort at sikkerhetsgjerdet foran bortetribunen kollapset.

Heldigvis var det ikke mer enn 30 centimeter fra tribunen og ned til det neste nivået hvor flere personer falt, og leder i supporterklubben Bataljonen, Frode Hellebø, er glad for at episoden ikke fikk fatale konsekvenser.

Panikk
- Det ble en del panikk da folk ble skadet. Noen lå jo nederst med mange personer oppå seg, vi var redd for at de ikke fikk puste, sier Hellebø til Nettavisen.

Han forklarer at tre supportere ble igjen på legevakten i Haugesund etter kampen, med hjernerystelse og rygg- og benskader.

- Vi skal bare være glad for at det ikke gikk liv tapt, sier Hellebø, som slakter både Norges Fotballforbund (NFF) og arrangørene etter ulykken.

- De gjerdene som ble satt opp for å lette presset i andre omgang er forbudte, ettersom de sperret for hele tribunen. Det førte til at den eneste rømningsveien var stengt, forklarer supportersjefen, som mener bortetribunen på Haugesund er for trang

- Jeg forstår ikke at NFF kan godkjenne sånne ting. Hvorfor de ser gjennom fingrene på et sånt opplegg fatter jeg ikke, legger han til.

Melding fra politiet
Hellebø poengterer at andre lag med enda flere supportere, som Vålerenga, også skal til Haugesund.

Han mener en lignende episode for all del må unngås, og får støtte av sin nestleder i Bataljonen, Morten Talhaug.

- Vi kommer til å ta det opp gjennom vår egen klubb. Vi forventer at det ikke skjer flere ganger, sier Talhaug, som forteller at de ikke har hørt mye fra arrangørene etter ulykken.

- Vi fikk en beklagelig melding av politiet, det var alt.

Leder Hellebø synes det er leit at en tur for supportere som vil støtte sitt eget fotballag skal ende på en slik måte.

- Jeg holdt meg der nede under hele andre omgang, for å roe det hele ned. Det er synd at vi får så mange skader på en kamp, sier han til Nettavisen.

Sitteplasser
Daglig leder i FK Haugesund, Jan Hauge, mener imidlertid at klubben har sitt på det rene.

- I dag skjedde det et uhell som var veldig kjedelig, sånn sett var det ikke bra. Men bortetribunen er under normale omstendigheter forsvarlig, sier han til Nettavisen.

Han påpeker at 250 av de 500 borteplassene er satt av som sitteplasser, men at Brann-supporterne ikke overholdt de reglene.

- Men er det ikke deres ansvar å passe på at man sitter på sitteplassene?

- Joda, det kan du si, svarer Hauge.

Han sier at klubben vil ta en internevaluering av episoden når rapporten om hva som skjedde er klar, og også kommunisere med NFF om hvilke konsekvenser det vil få for bortetribunen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken