RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Glad jeg ikke er norsk»

Sist oppdatert:
Danskene godter seg etter å slått Norge klart i Parken.

Norges EM-håp er så godt som over etter 0-2-tapet mot Danmark i Parken. Mens man i Norge depper over resultatet og spillet, er stemningen en helt annen hos våre naboer i sør.

Der er man overlykkelige over at Danmark vant, i det man kaller en seier for fotballen.

Fotballredaktør i danske B.T., Morten Crone Sejersbøl, mener Norge ikke har noe å være stolt over.

- Jeg har egentlig aldri syns at det er så interessant å diskutere forskjellene på dansk og norsk landslagsfotball, ettersom floskelen om at vinneren alltid har rett, fortsatt gjelder for meg. Men etter å ha sett hvor forskjellig de to lagene spilte i går, er jeg glad for at jeg er dansk og ikke norsk, skriver Sejersbøl i sin kommentar etter kampen.

Lindegaard slakter Norge
Tidligere Aalesund-keeper Anders Lindegaard, forsvarte Norge i forkant av kampen. Etter oppgjøret vartet det slakt fra målmannen.

- Det er jo pinlig. Norge klarer ikke selv å skape en sjanse mot et lag som er 14 plasser dårligere plassert på Fifa-rankingen, sier Lindegaard, ifølge Sporten.dk.

- Det var skrekkelig dårlig reklame for norsk fotball. De får en sjanse gjennom hele kampen, og det er kun fordi vi tråkker i salaten, fortsetter keeperen.

- Norge fikk fotballeksjon
Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen, konkluderer med at Norge ble grundig knust.

- Skal vi ikke bare bli enige om at nordmennene endte både ristede, kokte og knekt, spør han retorisk.

- Norge fikk en fotballeksjon de fortjente, fortsetter Olsen.

Sportsredaktøren mener dansken hele tiden insisterte på å skape spillet med hurtige avleveringer og kjappe kombinasjoner. Olsen mener at Danmark er det beste laget i Norden.

- Nordmennene kan glede seg over at de har sett hvordan fotball også kan spilles. I en forblåst aften i Parken kan vi i hvert fall konstatere - vi er fortsatt fotballkongene i Norden, avslutter sportsredaktøren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere