«Glad jeg ikke er norsk»

Danskene godter seg etter å slått Norge klart i Parken.

10.09.11 10:46

Norges EM-håp er så godt som over etter 0-2-tapet mot Danmark i Parken. Mens man i Norge depper over resultatet og spillet, er stemningen en helt annen hos våre naboer i sør.

Der er man overlykkelige over at Danmark vant, i det man kaller en seier for fotballen.

Fotballredaktør i danske B.T., Morten Crone Sejersbøl, mener Norge ikke har noe å være stolt over.

- Jeg har egentlig aldri syns at det er så interessant å diskutere forskjellene på dansk og norsk landslagsfotball, ettersom floskelen om at vinneren alltid har rett, fortsatt gjelder for meg. Men etter å ha sett hvor forskjellig de to lagene spilte i går, er jeg glad for at jeg er dansk og ikke norsk, skriver Sejersbøl i sin kommentar etter kampen.

Lindegaard slakter Norge
Tidligere Aalesund-keeper Anders Lindegaard, forsvarte Norge i forkant av kampen. Etter oppgjøret vartet det slakt fra målmannen.

- Det er jo pinlig. Norge klarer ikke selv å skape en sjanse mot et lag som er 14 plasser dårligere plassert på Fifa-rankingen, sier Lindegaard, ifølge Sporten.dk.

- Det var skrekkelig dårlig reklame for norsk fotball. De får en sjanse gjennom hele kampen, og det er kun fordi vi tråkker i salaten, fortsetter keeperen.

HTML EMBED

- Norge fikk fotballeksjon
Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen, konkluderer med at Norge ble grundig knust.

- Skal vi ikke bare bli enige om at nordmennene endte både ristede, kokte og knekt, spør han retorisk.

- Norge fikk en fotballeksjon de fortjente, fortsetter Olsen.

Sportsredaktøren mener dansken hele tiden insisterte på å skape spillet med hurtige avleveringer og kjappe kombinasjoner. Olsen mener at Danmark er det beste laget i Norden.

- Nordmennene kan glede seg over at de har sett hvordan fotball også kan spilles. I en forblåst aften i Parken kan vi i hvert fall konstatere - vi er fortsatt fotballkongene i Norden, avslutter sportsredaktøren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.