Gladbach sjokkerte Bayern München

Bayern München gikk på et svært overraskende 3-0-tap hjemme mot Borussia Mönchengladbach.

Bayern München gikk på et svært overraskende 3-0-tap hjemme mot Borussia Mönchengladbach. Foto: Michael Dalder

22.03.15 19:49

Borussia Mönchengladbach overrasket og tok en knallsterk 2-0-seier borte mot serieleder Bayern München søndag. Raffael scoret begge målene.

Gladbach har hatt en solid sesong, og med seieren beholder laget tredjeplassen i tysk Bundesliga, som gir mesterligaspill. Likevel var Bayern stor favoritt foran hjemmeoppgjøret mot Håvard Nordtveits klubb.

München har nemlig vist fremragende form de siste kampene med 4-0-seier borte mot Werder Bremen og hele 7-0 i mesterligaen mot Sjakhtar Donetsk.

Arjen Robben gjorde comeback for Bayern etter skade søndag, men det ble kortvarig. Midt i første omgang måtte han ut igjen etter å ha fått en smell.

Raffael med to scoringer
I stedet ble Raffael som ble Gladbachs store helt. Etter en halvtime rotet den vanligvis solide Bayern-keeperen Manuel Neuer hans volley inn i nettet. Etter 72 minutter doblet Raffael ledelsen og fastsatte resultatet til 2-0.

Josep Guardiolas mannskap var uvanlig svakt på eget gress mot Gladbach. Vertene klarte ikke å skape en eneste ordentlig sjanse, og gjestene fikk reise hjem med tre svært overraskende poeng. Det var Bayerns første hjemmetap i ligaen denne sesongen.

Nordtveit måtte se det meste av kampen fra benken, men han ble byttet inn i det 89. minutt og fikk være med på å hale seieren i land.

Wolfsburg-målvakt Diego Benaglio måtte gå skuffet av banen med kun ett poeng etter 1-1 mot Mainz. Foto: Kai Pfaffenbach

Wolfsburg med poengtap.
Wolfsburgs storform har tatt en slutt, og klubben avga søndag poeng igjen med 1-1 borte mot Mainz.

Wolfsburg gikk elleve kamper uten å tape før det ble 0-1 for Augsburg for to runder siden. Laget reiste seg med 3-0-seier mot Freiburg, men mot Mainz ble det poengtap igjen.

Nederlenderen Bas Dost var en viktig bidragsyter på slutten av den gode Wolfsburg-perioden med ni mål på fire kamper. De siste tre oppgjørene i Bundesliga har nettkjenningene uteblitt for spissen, og samtidig har formkurven til serietoeren falt.

Mot Mainz fikk Wolfsburg en marerittstart. Niko Bungert satte inn 1-0 etter åtte minutter. Gjestene stanget lenge i veggen etter den dårlige starten, men etter 61 minutter utlignet Luiz Gustavo til 1-1, som også ble resultatet.

Wolfsburg ligger på annenplass med 54 poeng og har sju poengs forsprang på tredjeplasserte Gladbach. Det er ti poeng opp til serieleder Bayern München. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.