RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gladmelding for Molde

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX
Forsterkes i kampen mot Rosenborg.

Molde kjemper for å ta sølv i Tippeligaen, og fikk onsdag en liten gladmelding.

Da bestemte Norges Fotballforbund at Jose Mota kan spille helgas storkamp mot Rosenborg.

Molde har fått innvilget sin søknad om tidsbegrensning av karantene for spissen.

Mota har spilt ti kamper fra start og scoret sju mål for Molde denne sesongen. Han har 11 kamper som innbytter.

NFFs pressemelding:

«Mota fikk tildelt sitt tredje gule kort for sesongen i seriekampen mellom Vålerenga og Molde 29. august, og skulle dermed hatt karantene for dette i påfølgende Tippeligakamp. Imidlertid pådro Mota seg direkte rødt kort i en kamp mellom Molde 2 og Hødd 6. september, og dermed ble han pålagt to kampers karantene av Disiplinærutvalget.

Da er praksisen normalt sett slik at den aktuelle spilleren ikke kan spille seriekamper for noe annet lag før denne soningen har funnet sted.

I og med at to av Moldes Tippeligakamper ble avviklet i perioden før Mota hadde sonet ferdig karantene for det røde kortet, var i utgangspunktet ikke Mota spillerberettiget til disse kampene og kunne derfor heller ikke sone karantene for sitt tredje gule kort i noen av disse. Normalt sett skal dermed denne karantenen sones i Tippeligakampen mot Rosenborg 27. september, altså nesten fire uker senere.

Molde FK søkte dermed om tidsbegrensning av karantene, og stilte spørsmål ved om tidshorisonten i dette tilfellet er lenger enn det som er rimelig å forvente i en slik situasjon. disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund har besluttet at Jose Mota har sonet ferdig sine karantener, og dermed er spillerberettiget til Tippeligakampen mot Rosenborg 27. september. »

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere