*Nettavisen* Sport.

Glazer med nytt United-bud

Den styrtrike amerikanske forretningsmannen Malcolm Glazer skal ha kommet med et nytt bud på rundt 800 millioner pund (omlag 9,6 milliarder kroner) på Manchester United.

14.04.05 20:43

Malcolm Glazer eier foreløpig 28,1 prosent av aksjene i Manchester United. Klubbens største aksjonærer, de irske forretningsmennene John Magnier og JP McManus, eier 28,9 prosent av aksjene i klubben.

I den nye oppkjøpsplanen til Glazer, vil han legge tilrette for at 240 millioner kroner blir frigjort til spillerinnkjøp. Den støttter også Manchester Uniteds planer om å utvide Old Trafford.

Manchester Uniteds styre vil etter det BBC Sports erfarer bruke minst én uke på å vurdere oppkjøpsplanen før de vil gi et svar til sine aksjonærer.

Ifølge BBC Sports News er Glazer klar til å betale tre pund per aksje for å overta eierskapet i klubben. Torsdag kveld var Manchester Uniteds aksjer verdt 2,75 pund.

Manchester Uniteds styreformann David Gill har tidligere uttalt at å betale tre pund per aksje er en «fair» pris for å diskutere forretninger.

Glazers planer om å overta eierskapet i Manchester United har møtt stor motstand hos fansen, og flere ulike grupperinger blant Old Trafford-klubbens supportere jobber for å unngå at amerikaneren skal kjøpe klubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag